Onhan maalivahtien tekemiä maaleja jalkapallossa nähty, mutta harvinaisia ne ovat silti. Useimmiten maalivahti saattaa osua tolppien väliin noustuaan ottelun loppuhetkillä esimerkiksi kulmapotkussa tai vapaapotkussa vastustajan maalille, mutta on sitä joskus osuttu kauempaakin. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Huuhkajien Jesse Joronen, joka teki syksyllä 2015 maalin Stevenagelle Englannin Kakkosliigassa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä maalivahti teki maalin Meksikon pääsarjassa. Ja osuma oli todella komea, sillä veto lähti omalta rangaistusalueelta, käytännössä yhden askeleen vauhdilla. Toki maalin syntyä helpotti myös vastustajajoukkue Veracruzin maalivahdin nousu ylös tasoitusmaalia hakemaan, mutta siitä huolimatta Toño Rodríguezin lisäajalla tekemä 3-1 -maali oli todella hieno. Sopii kokeilla itse perässä.

CHIVAS

@Chivas
¡¿TE LO PERDISTE?! ⚽️ ¡ASÍ FUE EL GOLAZO DE NUESTRO PORTERO @TONORODRIGUEZ1! 🔥

CHIVAS

@Chivas
👟💥⚽️
¡De portería a portería! 🎯🤪🎉

Guadalajaralaisen Chivasin oman kasvatin maali ei ollut täyttä sattumaa, sillä vain puolitoista viikkoa aikaisemmin Chivas oli ladannut someen videon siitä, kuinka tarkkoja avauspotkuja Rodríguez antaa. Tuoreena saatetekstinä seura liitti twiittiinsä mukaan: ”Hän varoitti teitä…”.

CHIVAS

@Chivas
SE LES DIJO, SE LES ADVIRTIÓ...

Nada es casualidad 😉 @TonoRodriguez1

CHIVAS

@Chivas
🇫🇷 Puntería en los despejes 🎯 nivel @TonoRodriguez1 😅

27-vuotias Toño Rodríguez on voittanut urallaan myös olympiakultaa, sillä hän kuului Meksikon vuoden 2012 olympiajoukkueeseen. Hieno maali oli silti Chivasin syyskaudelle vain komea lopetus, sillä kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin joukkue ei selviytynyt. Playoff-paikka jäi lopulta kahden pisteen päähän, ja toiveet kaatuivat Monterreyn ja Pachucan voittoihin samana päivänä.