KPV:lle kaksi uutta hyökkääjää ja kaksi jatkosopimusta

© Kuva: Juha Tamminen

Ykköseen pudonnut Kokkolan Pallo-Veikot on tehnyt jatkosopimukset keskikenttäpelaaja Adam Vidjeskogin ja hyökkääjä Simo Roihan kanssa. Molemmat siirtyivät KPV:n riveihin tänä vuonna ja kummankin uusi sopimus on mallia 1+1 vuotta.

– Olen viihtynyt erinomaisesti Kokkolassa. Urheilukaupunkiin on helppo sopeutua, kommentoi Vidjeskog, 21, seuran tiedotteessa.

– Ykkösen kauteen lähdetään hyvillä tunnelmilla! Avainsanat ovat kurinalainen joukkuepelaaminen, Roiha, 28, kertoo.

KPV:n hyökkäykseen uusina pelaajina liittyvät 1+1-vuotisilla sopimuksilla Elias Ahde ja Aleksi Tarvonen.

Ahde, 23, edusti KPV:tä jo kaudella 2017 lainasopimuksella Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Päättyneellä kaudella hän pelasi Ykkösen voittaneessa Hakassa. Aiemmin urallaan Ahde on edustanut myös Turun Palloseuraa, JJK:ta ja FC Jazzia.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä takaisin! Viime visiitistä, vaikkakin lyhykäiseksi jäikin, jäi erittäin hyvät tunnelmat Kokkolasta ja KPV:stä. Kiva tulla takaisin entuudestaan tuttuun ympäristöön ja tutun valmentajan alaisuuteen, kommentoi Ahde.

– Kuvailisin itseäni maalinälkäiseksi ja nopeaksi viimeistelijäksi. Viime vuosina olen oppinut myös kurinalaiseksi puolustussuuntaan. Tykkään auttaa joukkuetta prässäämällä palloa pois vastustajilta.

– Tavoite on tehdä niin paljon maaleja, että me nähdään KPV siellä, missä sen kuulukin olla, eli Veikkausliigassa. Tahdon myös pelata ehjemmän kauden kuin edellisvuonna.

Loukkaantumisista kärsinyt Tarvonen, 25, pelasi päättyneellä kaudella Ilveksessä kahdeksan ottelua. Hänellä oli tamperelaisten kanssa sopimus myös ensi vuodesta, mutta diili purettiin.

Ennen viime kautta Tarvonen edusti pitkään kasvattajaseuraansa KTP:tä eri sarjatasoilla.

– Hyvillä mielillä saavun Kokkolaan! KPV on ammattimainen seura, joka osoitti kiinnostusta. Seuran ja Janin (Uotinen, päävalmentaja) kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen vakuutuin seuran tavoitteista, toimintatavoista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Kirvestä ei todellakaan ole heitetty kaivoon putoamisen jälkeen, vaan päinvastoin! Tarvonen kertoo.

– KTP:n riveissä Kotkassa tuli oltua kolmosesta aina liigaan asti. Viime kausi meni Ilveksessä. Olen sellainen nopea pelaaja, joka tykkää haastaa 1vs1-tilanteissa ja tehdä pystyjuoksuja maalia kohti. Olen vahvuusalueellani myös boksissa päättäessäni hyökkäyksiä. Laidasta löytyy omin paikka, mutta myös kärjen tontti luonnistuu.