Lähteet: Nämä miehet ehdolla historiansa heikoimmalla tavalla kauden avanneen Arsenalin manageriksi – Freddie Ljungbergin pestissä iso pulma

© Kuva: Getty Images

Arsenal kertoi perjantaina Unai Emeryn potkuista tiedottamisen yhteydessä, että Freddie Ljungberg on joukkueen väliaikainen päävalmentaja. Seuran edustajana tiedotteessa puhunut Josh Kroenke kertoi samalla Arsenalin kartoittavan pysyvää päävalmentajaa.

Emeryn potkut olivat varmasti monelle odotetut, sillä kauden aloitus, 18 pistettä 13 ottelusta, on Arsenalin historian heikoin aloitus Valioliigassa. Se on kahdeksantena sarjassa.

Ljundgbergin päävalmentajapesti ei ole mutkaton. Ruotsalaislegendalla ei nimittäin ole Uefan Pro-valmentajalisenssiä, joka vaaditaan valioliigatasolla päävalmentajana toimimiseen. Ljungbergilla on Uefan A-lisenssi.

A-lisenssillä voi toimia valiliigajoukkueen päävalmentaja vain kolme kuukautta. Lisenssin päivittäminen Pro-tasolle ei onnistu hetkessä, vaan siihen kuluu peräti 12 kuukautta. Ei ole tiedossa, onko Ljungberg jo aloittanut koulutuksen korkeimman valmentajalisenssin saamiseksi.

The Independent -lehden tietojen mukaan ehdokkaita lontoolaisseuran uudeksi pitkäaikaisemmaksi päävalmentajavaihtoehdoksi ovat ainakin Carlo Ancelotti, Nuno Espírito Santo, Massimiliano Allegri sekä Mikel Arteta.

Independetin mukaan ykkösehdokas uudeksi käskyttäjäksi on Arteta, joka toimii Manchester Cityssä Pep Guardiolan apuvalmentajana. Arsenal on Artetalle tuttu paikka, sillä hän edusti seuraa pelaajaurallaan vuosina 2011-16. Pesti olisi Artetalle ensimmäinen päävalmentajana.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.