Michel Platini suositteli Kylian Mbappéa Juventukselle: ”Hänen arvonsa kasvaa”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Pelaajien markkina-arvoihin erikoistunut sivusto Transfermarkt arvioi maailman arvokkaimmaksi pelaajaksi tällä hetkellä PSG:n 20-vuotiaan Kylian Mbappén. Eikä ihme. Onhan nuori ranskalaishyökkääjä murskannut jo monenlaisia ennätyksiä ja monet pitävätkin häntä tulevana Ballon d’Or -voittajana. Mbappén arvoksi Transfermarkt arvioi 200 miljoonaa euroa.

Mbappéa on huhuttu usein ennen kaikkea Real Madridiin, mutta aika ajoin hänen nimensä yhdistetään myös muihin suurseuroihin. Tällä kertaa Juventukseen, sillä syyskuussa neljän vuoden pannastaan vapautunut UEFA:n entinen puheenjohtaja Michel Platini suositteli Mbappéa suoraan italialaiseuralle.

– Pidän todella paljon Neymarista, muttei se toinen poika Mbappékaan ole hassumpi, vuosina 1982-1987 Juventuksessa pelannut Platini totesi Tuttosportille uuden kirjansa ”The King is Naked” -promootiotilaisuudessa.

– Mbappé tulee olemaan tähti seuraavat kymmenen vuotta. Suosittelisin häntä kenelle tahansa.

– En tiedä, onko Juventuksella varaa ostaa hänet juuri nyt, mutta totta puhuen se on vielä vaikeampaa tulevaisuudessa, sillä Mbappén arvo kasvaa, Platini muistutti.

Tuttosport itse arveli artikkelissaan, ettei Mbappén hankinta olisi Juventukselle mahdottomuus. Ranskalaisen hankinnasta sivusto arvelee koituvan viiden vuoden aikana 380 miljoonan euron kulut (ainakin 180 miljoonan euron siirtosumma plus 200 miljoonan bruttopalkkakulut), mutta Mbappé olisi ihanteellinen seuraaja Cristiano Ronaldolle. Tuttosport kuitenkin olettaa, että neuvotteluista PSG:n kanssa tulisi todella hankalat, sillä seura on upporikas eikä Nasser Al-Khelaifi ole tavannut myöntää alennuksia.

64-vuotias Platini avasi samalla hieman omia suunnitelmiaan. Yhtenä vaihtoehtona hän mainitsi työt Euroopan seurajoukkueiden järjestössä ECA:ssa, jota johtaa Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli.

– Minua on pyydetty usein palaamaan Juventukseen, mutta en halua kokea samaa tarinaa kahdesti.

– Jos ajatellaan Agnellin kanssa työskentelemistä ECA:ssa, kaikki on mahdollista. Minulla on hänen kanssaan erittäin hyvät välit, mutta hän ei ole vielä koskaan kysynyt minulta sitä, Platini valotti.

Platini suljettiin kaikesta jalkapallotoiminnasta neljäksi vuodeksi syyskuussa 2015 FIFA:n korruptiotutkinnan vuoksi.

Lähteet: Marca ja Tuttosport

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!