MTV: Huuhkajat saamassa erinomaisen vahvistuksen puolustukseensa? – ”Olisin ylpeä ja otettu”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen ja Yhdysvaltain kansalaisuuden omaava Nicholas Hämäläinen antoi MTV Urheilulle lupaavia kommentteja Suomen A-maajoukkueen kannalta. Hämäläinen ei ole vielä tehnyt lopullista valintaansa, haluaako hän edustaa USA:ta vai Suomea A-maajoukkuetasolla.

Hämäläinen oli viime tammikuussa Huuhkajien mukana Qatarin leirillä. Sen jälkeen maajoukkuekutsua ei ole kuitenkaan tullut. Tällä kaudella Hämäläinen on noussut lainasopimuksellaan skotlantilaisessa Kilmarnockissa joukkueensa avainpelaajien joukkoon. Peliaikaa on tullut runsaasti Skotlannin pääsarjassa, jossa myös Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara pelaa Rangersin riveissä.

Hämäläinen oli elokuussa Yhdysvaltain U23-joukkueen mukana. Silloin Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi, että Hämäläinen oli kysynyt papereidensa siirtämistä Yhdysvaltoihin. Nyt mieli on ilmeisesti kuitenkin muuttunut.

– Olisin ylpeä ja otettu, jos saisin kutsun Suomen maajoukkueen riveihin ensi vuonna ja pääsisin mukaan EM-kisajoukkueeseen ensi kesänä, Hämäläinen kertoi MTV Urheilulle.

Hämäläinen ei ole pelannut vielä kummassakaan maajoukkueessa virallisia otteluita, joten hän voi valita vielä kumman tahansa A-maajoukkueen. Englantilaisen QPR:n sopimuspelaaja Hämäläinen on käynyt läpi Suomen juniorimaajoukkueet. Hämäläinen on syntynyt Floridassa, ja hänen isänsä on suomalainen ja äitinsä yhdysvaltalainen.

Palloliitto valitsi Hämäläisen vuonna 2015 Vuoden lupaavaksi pelaajaksi. Laitapuolustajan tontilla viihtyvä Hämäläinen kertoi, ettei Kanerva ole ollut yhteydessä häneen viime tammikuun leirin jälkeen.

Sen jälkeen Hämäläisen uralla on kuitenkin tapahtunut paljon. Hämäläinen kävi lainalla Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa Los Angeles FC:n riveissä, josta matka jatkui lainasopimuksella Kilmarnockiin. Nyt Hämäläinen on kuitenkin löytänyt hyvän paikan kehityksen kannalta. Lainasopimus päättyy ensi keväänä.

– Olen nauttinut ajastani Kilmarnockin riveissä. Arvostan, että olen saanut mahdollisuuden. Olen kuitenkin ensi kesään asti QPR:n sopimuspelaaja, joten viime kädessä he päättävät tammikuussa, missä pelaan ensi vuonna, Hämäläinen kertoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.