Ranskalaislegenda Emmanuel Petit pitää Paris Saint-Germainin tähtihyökkääjää Neymaria ylimielisenä pelaajana.

Brasilialaistähti Neymar, 27, on viihdyttänyt pariisilaisia kesästä 2017 lähtien huimilla maalimäärillään ja näyttävillä kikoillaan, mutta hän on saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Moni on kyseenalaistanut loukkaantumisherkän taiturin ammattimaisuuden, ja omistautuneisuuden PSG:tä kohtaan.

Viime kesänä Neymar olisi halunnut palata entiseen seuraansa Barcelonaan, joka ei kuitenkaan päässyt PSG:n kanssa siirrosta sopuun.

Myös Petit, 48, pelasi omalla urallaan arvostettujen pallotaitureiden, kuten Zinédine Zidanen ja Youri Djorkaeffin kanssa. Petit sanoo, että hän oli valmis hoitamaan heidänkin puolustusvelvoitteensa, mutta Neymarin kohdalla hän ei moista tekisi.

– Kun pelasin Zidanen tai Djorkaeffin kanssa, tiesin, että he pystyvät ratkaisemaan pelejä yksin, joten me hyväksyimme sen, että he eivät puolusta, kommentoi Petit RMC Sportille.

– Me hyväksyimme sen ja teimme työmme, koska me tiesimme, että he saattoivat neroudellaan voittaa meille pelin. Neymarin kanssa tilanne ei ole alkuunkaan sama.

– Tämä kaveri pelaa vain ja ainoastaan itsensä puolesta.

– Kuvitelkaa itsenne PSG:n pukukoppiin, joka elää kuukausia tämän kaverin oikkujen kanssa. Hän p*skoo seuran ja sen kannattajien päälle, hänellä ei ole minkäänlaista kunnioitusta.