Veikkausliigan yläloppusarjassa kuudenneksi sijoittunut, mutta eurolopputurnaukseen finaaliin edennyt IFK Mariehamn tulee kokemaan ensi kaudeksi suuria muutoksia. Joukkueen profiilipelaaja Daniel Sjölund lopetti uransa ja päävalmentaja Peter Lundberg siirtyy Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueluotsiksi. Uusi valmentaja on ruotsalainen Lukas Syberyjski.

Nya Åland kertoo jutussaan muista joukkueen kokemista muutoksista. Varmaa on, että ruodusta poistuvat myös kolmosvahti Dan Sjöblom, 36, sekä 20-vuotias puolustaja Petter Hemming (koko Nya Ålandin juttu luettavissa täältä).

– Dan keskittyy perhe-elämään ja Petter on sanonut, että hän haluaa kokeilla siipiensä kantavuutta jossain muualla, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson selvitti ahvenanmaalaislehdelle.

Sjöblom ja Hemming eivät pelanneet kauden 2019 Veikkausliigassa minuuttiakaan. Paljon suurempi menetys IFK:lle sen sijaan olisi, jos myös australialainen laitapuolustaja Dylan Murnane jättää seuran. Siltä nimittäin vahvasti vaikuttaa.

– Olemme jo käyttäneet hänen sopimuksensa option ensi kaudelle ja luemme hänet edelleen meidän pelaajaksemme. Luultavasti kuitenkin menetämme hänet, sillä hän on ilmoittanut halunsa siirtyä, Mattsson kommentoi Murnanen tilannetta.

24-vuotias vasen laitapuolustaja on ollut IFK Mariehamnin tärkeimpiä pelaajia kahden kauden ajan. Murnane oli päättyneellä kaudella joukkueen eniten minuutteja pelannut kenttäpelaaja, ja hän teki puolustajan tontiltaan kaksi maalia. Maalisyöttöjä Murnanelle kirjattiin kuusi. Kauden 2018 saldo oli yksi maali ja kolme maalisyöttöä.

IFK Mariehamnin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Joel Karlström
Marc Nordqvist
Robin Buwalda
Tarik Hamza
Riku Sjöroos
Aristote Mboma
Oskari Forsman