Päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen marraskuun EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan. Suomi kohtaa Romanian vieraskentällä Voluntarissa torstaina 14. marraskuuta, Suomen aikaa kello 20 alkaen.

Pikkuhuuhkajien joukkueessa ei tällä kertaa ole uusia kasvoja eikä muutenkaan merkittäviä yllätyksiä. Englannin Ykkösliigan Wimbledonissa ahkerasti verkkoja heilutellut Marcus Forss ei ole tälläkään kertaa maajoukkueen mukana.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen (@jumalin) on nimennyt joukkueensa marraskuun EM-karsintaotteluun, kun U21-maajoukkue kohtaa vierasottelussa Romanian! 🇷🇴🆚🇫🇮

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä torstaina 14.11. klo 20.00. 📺
#Pikkuhuuhkajat #ROUFIN

Ottelun panos on erittäin tärkeä. Suomi on saavuttanut neljästä aiemmasta pelistään yhteensä seitsemän pistettä ja on lohkossa tässä vaiheessa toisena. Ottelun vähemmän pelannut Romania on kuudella pisteellään kolmas. Romania kukisti lokakuussa kotonaan maalein 3-0 sekä Ukrainan että Pohjois-Irlannin. Lohkokärki Tanskalle se hävisi syyskuussa vieraissa maalein 1-2. Tanska johtaa lohkoa puhtaalla pelillä kolmen pelaamansa ottelun jälkeen.

Romanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueen suurimpia tähtiä ovat Esbjergin hyökkääjä Adrian Petre sekä A-maajoukkueessakin pelannut Steaua Bukarestin keskikenttäpelaaja Dennis Man.

Pikkuhuuhkajien seuraava kotipeli EM-karsinnoissa pelataan vasta syyskuussa 2020. Tuolloin vastaan asettuu samainen Romania.

Kesäkuussa 2021 Unkarissa ja Sloveniassa pelattavaan lopputurnaukseen selviytyvät automaattisesti lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen. Muut kahdeksan lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnat lopuista neljästä kisapaikasta.