PSG kärsi yllätystappion putoajaehdokkaan vieraana – ”Tämä on jalkapalloa, kaikki on mahdollista”

© Kuva: Getty Images

Ranskan Ligue 1:n hallitseva mestari Paris Saint-Germain koki perjantaina yllättävän 1-2-tappion Dijonin vieraana.

PSG siirtyi 19. minuutilla johtoon Kylian Mbappén osumalla, mutta Dijon tuli avausjakson lisäajalla tasoihin Mounir Chouiarin maalilla. Heti tauon jälkeen syntynyt Jhonder Cádizin maali riitti isännille.

Voitto oli iso tulos Dijonille, joka nousi ainakin hetkellisesti taulukossa karsijan paikalle, 18. sijalle. PSG jatkaa sarjakärjessä kierroksen muista tuloksista huolimatta, koska sillä on kahdeksan pisteen kaula toisena olevaan Nantesiin ennen viikonlopun muita pelejä.

Pariisilaisten sarjajohtoa ei uhata siis vielä hetkeen, mutta PSG:n mittareilla sille on tullut tappioita Ligue 1:ssä hälyttävää vauhtia, kolme kappaletta ensimmäisen 12 kierroksen aikana. Paris Saint-Germain on viimeksi hävinnyt yhtä monta ottelua tässä vaiheessa kautta syksyllä 2010, jolloin se ei vielä ollut Qatar Sports Investmentsin omistuksessa.

PSG on hävinnyt tänä kalenterivuonna kahdeksan sarjaottelua, mikä on myös sen huonoin saldo sitten vuoden 2010, jonka aikana se hävisi 13 peliä.

PSG laittoi Dijonin ahtaalle, ja sillä oli hieman epäonneakin matkassa. Pallonhallinta oli läpi ottelun ylivoimaisesti pariisilaisten hyväksi, ja viimeisen puolituntisen aikana PSG täräytti pallon kertaalleen ylärimaan ja tolppaan.

– Tämä on jalkapalloa, kaikki on mahdollista, kommentoi PSG:n päävalmentaja Thomas Tuchel L’Equipen haastattelussa.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun häntäpään joukkue voittaa sarjakärjen, eikä tämä jää viimeiseksi.

– Hävisimme pelin ensimmäisellä puoliajalla, koska meillä oli vain kolme laukausta. Toisella puoliajalla lauoimme 17 kertaa. Siinä on iso ero.

– Mutta me päästimme kaksi maalia ja annoimme vastustajan luoda liikaa maalipaikkoja. Me pelasimme todella, todella, todella passiivisesti ensimmäisellä puoliajalla.

– Emme missään vaiheessa hallineet peliä tai pelanneet tarvittavalla tarkkuudella, nopeudella ja mentaliteetilla.

– Emme ansainneet tänään voittaa, koska emme pelanneet yhtenäisesti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.