RoPS:n huippuhyökkääjälle jatkosopimus vaikean kauden jälkeen – seura etsii vielä toista kärkimiestä

© Kuva: Juha Tamminen

Kaksi kertaa Veikkausliigan maalikuninkuutta juhlinut Aleksandr Kokko on allekirjoittanut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa. Kausi 2020 tulee olemaan Kokon kahdeksas kausi RoPS:n riveissä.

Kausi 2019 oli 32-vuotiaan Kokon kannalta hyvin hankala, sillä useat loukkaantumiset vaikeuttivat suomalaispelaajan suoriutumista. Kokko esiintyi koko Veikkausliiga-kauden aikana vain seitsemässä ottelussa, eikä maalitilikään avautunut.

Kokko odottaa innolla RoPS:n uuden päävalmentajan Vesa Tauriaisen alaisuudessa pelaamista. Kaksikko tuntee toisensa jo ennestään kaudelta 2012, jolloin Tauriainen toimi joukkueen apuvalmentajana Kari Virtaselle.

– Olemme puhuneet paljonkin siitä, millaista futista Vesse haluaa pelata. Kenties eniten olemme kuitenkin puhuneet siitä, että asenne- ja vaatimustaso tulee olemaan kova, Kokko kertoi seuran verkkosivuilla.

Tauriainen oli Kokon korkeasta vaatimustasosta samaa mieltä. Hän myös paljasti, että RoPS pyrkii vahvistamaan hyökkäystään toisellakin kärkimiehellä.

– Boris (Kokon lempinimi) tietää, mitä häneltä vaaditaan ja tekee töitä sen eteen. Hän tiedostaa oman tilanteensa, ja se oli tässä se tärkein asia, Tauriainen kertoi.

– Samaan aikaan haemme Boriksen rinnalle myös toista hyökkääjää. Emme hae samanlaista pelaajaa vaan pelaajatyyppiä, joka tulisi täydentämään Borista.