SJK jatkaa Veikkausliigasta tuttujen pelaajien kiinnittämistä ensi kauden joukkueeseensa. Tuorein hankinta on HIFK:ssa viime kaudella pelannut toppari Tero Mäntylä.

Kahden vuoden sopimuksen ”Kerhon” kanssa solminut Mäntylä, 28, on syntynyt ja viettänyt nuoruutensa Seinäjoella. Hän aloitti jalkapallon TP-Seinäjoen paidassa ja oli mukana, kun SJK perustettiin vuonna 2007. Tuolloin hän ehti pelata kuitenkin vain yhden ottelun SJK:n paidassa harjoituskaudella ennen lähtöään Englantiin ja Portsmouthiin.

Nyt A-maajoukkueessakin nähty keskuspuolustaja palaa 12 vuoden jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa. Mäntylän sopimus on kaksivuotinen.

– Tämä on erittäin suuri juttu itselleni. Tuntuu, että nyt vihdoinkin meidän tiet kohtasivat. Tuossa oli mutkittelua pari vuotta, mutta nyt tässä on aivan uskomattoman hyvä fiilis ja tekemisen taso koko seurassa ylipäätään. Joten siinä mielessäkin aivan mahtava palata juuri nyt. Toivottavasti pystyn itse auttamaan omalla panoksellani, Mäntylä sanoi SJK:n sivuilla.

Mäntylä on toiminut jo vuosia SJK:n juniorien kummina ja hänen nimeään kantava palkinto lahjoitetaan vuosittain juniorien kauden päätöstilaisuudessa.

Mäntylän tapaan kotikulmilleen palannut seuran uusi päävalmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen uuteen sopimukseen.

– Kun meille tuli mahdollisuus ’kotiuttaa’ Tero, siihen oli pakko tarttua. Tero pelasi viime kaudella mielestäni parhaan kautensa Suomessa ollessaan, joten tiedämme, että saamme laadukkaan pelaajan, Honkavaara kehui.

– Hän tuo mukanaan johtajuutta, kokemusta ja kovuutta. Teron pelityyli on aggressiivinen ja rohkea. Siksi hän sopii ensi kauden joukkueeseemme paremmin kuin hyvin.

Vuonna 2010 päättyneen Portsmouth-pestin jälkeen Mäntylä on pelannut Turun Interissä, bulgarialaisessa Ludogoretsissa, norjalaisessa Aalesundissa, jälleen Interissä sekä viime kauden HIFK:ssa.

SJK on kiinnittänyt jo isoja palasia ensi kauden joukkueeseensa. Se hankki mm. hyökkääjä Ariel ”Tuco” Ngueukamin KuPS:sta ja Robin Sidin sekä Keaton Isakssonin IFK Mariehamnista.