Suomalaisen jalkapallon tosi-tv-ohjelmasta tihkuu paljon uutta tietoa vajaan kahden viikon päästä

© Kuva: Juha Tamminen

Maanantaina tiskiin jysähti kovan luokan kotimainen jalkapallouutinen, kun Helsingin Sanomat kertoi pian Suomessa alkavasta jalkapalloaiheisesta tosi-tv-ohjelmasta. Nimeä PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi? kantavassa sarjassa hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura hakee kauden 2020 joukkueeseensa yhtä huippupelaajaa. KuPS:n, Nelosen ja tuotantoyhtiö Labilityn yhdessä järjestämän ohjelman voittaja saa palkinnoksi peräti 100 000 euron arvoisen ammattilaissopimuksen.

Kyseinen sopimus ei ole arkipäivää suomalaisessa jalkapallossa. Kontrahti on huippurahakas, eikä moni kotimaisessa jalkapalloliigassa tienaa vastaavaa summaa.

Ohjelmaan otetaan mukaan 22 kilpailijaa, joista yksi lunastaa rahakkaan diilin kuopiolaisseuraan. Ohjelma kuvataan Kuopiossa 3. tammikuuta 2020 alkaen, ja kuvaukset kestävät kaksi viikkoa. Ohjelman tv-lähetykset alkavat Nelosella 17. helmikuuta ja päättyvät KuPS:n kauden avausotteluun. Jaksoja esitetään kahdeksan.

Ohjelman juontajana ja toisena vastaavana tuottajana yhdessä Vanja Drevitskin kanssa toimiva entinen maajoukkuemies Sebastian Sorsa kertoi keskiviikkona SuomiFutis-sivustolle, että ohjelmasta tihkuu uutta tietoa marraskuun loppupuolella. Sorsa, Drevitsk sekä KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen pitivät keskiviikkona ohjelman viestintää ja tiedottamista koskevan palaverin ja sopivat, koska uuden ja mielenkiintoisen formaatin kaavaa avataan tarkemmin medialla ja yleisölle.

– Meillä on nyt sellainen suunnitelma, että olemme menossa Kuopioon 25. marraskuuta. Mukaan tulee meidän (tuotannon) edustus, KuPS:n edustus ja kaikki yhteistyökumppanit, joille se on relevanttia. Siellä tiputtelemme lisää informaatiota tästä, Sorsa kertoi.

Sorsa ei avannut asiaa juuri enempää. Kuopiossa tarkoituksena on avata asiaa syvällisesti ja vastata ohjelmaa koskeviin kysymyksiin.

– Pidämme ehkä vähän tarkoituksella vielä salaisuuden verhoa. Silloin 25.11. on tarkoitus antaa tästä formaatista vähän lisää tietoa, vähän nimiä, ketä tässä on, mitä tullaan tekemään ja mitä tapahtuu ja näin edespäin.

Sorsa kertoi HS:lle, että ohjelmaan on todennäköisesti lähdössä mukaan nimensä Veikkausliigassa jo tunnetuksi tehneitä pelaajia. Todennäköisesti mahdollisista isoista nimistä ainakin osa selviää vajaan parin viikon päästä.

Kuusi Suomen mestaruutta voittaneen Sorsan rooli ohjelmassa korostuu, sillä hänellä jos jollain on kokemusta suomalaisesta jalkapallosta. Kuusi A-maaottelua Suomen paidassa pelannut laitapuolustaja päätti uransa kauteen 2017 33 vuoden iässä. Tuon kauden hän toimi KuPS:n kapteenina ja voitti joukkueen kanssa hopeaa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros