Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen EM-karsintaturnaus päättyi tiistaina 1-1-tasapeliin Färsaaria vastaan. Suomi jäi lohkossaan kolmanneksi Tanskan ja Ranskan taakse, mutta pääsi ensi keväänä pelattavaan jatkoturnaukseen parhaana lohkokolmosena.

Lohkokolmosten vertailussa otettiin huomioon vain tulokset lohkon kahta parasta joukkuetta vastaan. Tanskassa pelatussa karsintaturnauksessa Suomi voitti isäntämaan 2-1 ja hävisi Ranskalle 0-2.

Tiistaina Suomi johti ottelua Terry Abladen osumalla, mutta hieman ennen päätösvihellystä Noah Nurmi puski pallon harmikseen omaan maaliin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U19-poikien EM-karsintaottelu Färsaaret-Suomi päättyi Tanskan Frederiksbergissa 1-1. Suomen maalin teki Terry Ablade. #Minihuuhkajat

U19-poikien valmentaja Kai Nyyssönen kommentoi ottelun kulkua Palloliiton sivuilla.

– Moni varmasti ihmetteli sitä, että emme hakeneet kovin hanakasti voittomaalia tasoituksen jälkeen. Mutta siinä vaiheessa alkoi olla selvää, että tasapeli riittää jatkopaikkaan, emmekä halunneet riskeerata sitä.

– Siinä oli monia erilaisia skenaarioita siitä, miten jatkopaikka irtoaa. Tämän turnauksen päätavoite oli jatkopaikka ja sen me lopulta saavutimme.

– Oli meillä siinä riittävän monta paikkaa naulata peli, mutta näin kävi tällä kertaa.

Jatkokarsintaturnauksen lohkovoittajat etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan ensi kesänä Pohjois-Irlannissa. Lopputurnauksessa selviävät samalla maat, jotka edustavat Eurooppa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2021 Indonesiassa.