Huuhkajien tähtipelaajalta Teemu Pukilta nähtiin tiistai-iltana erittäin liikuttava ele suorassa tv-lähetyksessä. Pukki tarttui mikrofoniin Helsingin keskustassa sijaitsevalle kansalaistorille pystytetyllä lavalla, johon koko Huuhkajien joukkue oli kerääntynyt. Seuraavaksi kotkalaisen suusta kuultiin viesti, joka sai varmasti monet nieleskelemään kyyneliä.

Pukki halusi muistaa syntymäpäiväänsä viettänyttä isoäitiään, vaikka kuului itse illan juhlakaluihin. Kansalaistorilla vietettiin juhlia Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallisen EM-kisapaikan ratkeamisen kunniaksi.

– Minun rakkaalla Aili-mummolla on synttärit tänään. Missä on kamera? Siellä! Haluan sanoa erittäin, erittäin paljon onneksi olkoon sinulle. Mie rakastan sinuu, Pukki sanoi Kotkan murteella suorassa tv-lähetyksessä Nelosella.

Tiistaina 89 vuotta täyttänyt Aili Pukki vastaanotti pojanpoikansa terveiset, jotka koskettivat häntä syvästi. Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa Aili Pukki kertoi seuranneensa kansanjuhlaa kotoaan Kotkasta käsin television välityksellä.

– Sain Teemun terveiset. Itkuhan siinä tuli. Kuinka moni tuon ikäinen sanoo mummolleen rakastavansa tätä? Olen kiitollinen, että elämä on mennyt näin. Jokainen mummo varmaan tietää, miltä tällainen tuntuu, Aili Pukki sanoi IS:lle.

Teemu Pukki, 29, elää kiireistä jalkapalloilijan arkea. Maajoukkueemme ja valioliigaseura Norwich Cityn maalitykki pitää kuitenkin yhteyttä isoäitiinsä, jolla on viisi lastenlasta.

– Kyllä hän nytkin on tullut käymään täällä. Hän käy aina moikkaamassa mummoa ja soittaakin välillä, Aili Pukki kertoi.

Aili-mummo seuraa pojanpoikansa otteita innokkaana ja oli televisioruudun ääressä myös viime perjantaina, kun Huuhkajat kaatoi kaksi maalia viimeistelleen Teemu Pukin johdolla Liechtensteinin 3-0 Helsingissä ja varmisti EM-kisapaikan.

– Se oli hieno saavutus. Toivoin hyvää kaikille pelaajille, en pelkästään Teemulle. Pyydän aina yläkerrasta voimia ja varjelusta, ettei sattuisi mitään.

Seuraavan kerran Teemu Pukin edesottamuksia jalkapallokentillä on mahdollisuus seurata lauantaina 23. marraskuuta, kun Norwich pelaa Valioliigassa vierasottelun Evertonia vastaan.