Suomi kohtaa Liechtensteinin EM-karsintojen ratkaisupelissä perjantaina.

Mikäli Huuhkajat voittaa ottelun, varmistuu Suomen historian ensimmäinen paikka EM-kisoissa. Suomi ei ole koskaan aiemmin ollut myöskään MM-lopputurnauksessa, joten saavutus olisi historiallinen.

Kysymys kuuluu: miten Liechtenstein kaatuu?

– Liechtenstein puolustaa syvällä. Jos he onnistuisivat tekemään maalin alussa, Suomelle voi iskeä pieni hätä ja peli voi muuttua puskemiseksi. Suomen suuri vahvuushan ei todellakaan ole hyökätä hitaammalla rytmillä matalalle laskeutunutta blokkia vastaan, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila sanoo Valiocast-podcastin tuoreessa jaksossa.

– Kyllähän Suomen vahvuus on se, että Suomi saa pallon siihen linjojen väliin ja pelataan [Teemu] Pukki läpi. Suomelta kaivataan nyt rytmittämistä ja malttia.

Laurila ja podcastin toinen ääni, Valioliiga.com- ja SuomiFutis-sivustojen toimitusten esimies Jaakko Perttilä pohtivat myös sitä, mitä voitto ja sen tuoma kisapaikka merkitsisivät suomalaiselle futisyhteisölle.

– Jos puhutaan yksittäisestä ottelusta, tämä saattaa nousta kaikki lajit huomioiden suurimmaksi tapahtumaksi huomenna.

Kuuntele tuore jakso jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Valioliigan mestaruustaisto – onko sitä? (0:50 alkaen)
  2. TOP 4 karkaa – miten joukossa ovat Chelsea ja Leicester? (12:28)
  3. Arsenal ja Tottenham konttaavat – valmentajat vaihtoon? (19:47)
  4. Huuhkajilla historian suurin peli perjantaina (29:27)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.

https://open.spotify.com/episode/3Z97IWPW9fBrFxb8XBNLkQ