Veikkausliigassa hopeasijalle yltänyt Inter Turku on tiedottanut ensi kauden joukkueensa rakennusvaiheista. Konkreettisena sopimusuutisena Inter kertoo aktivoineensa keskikenttäpelaaja Álvaro Muñizin sopimukseen sisältyneen optiovuoden.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Perjantai-iltaan pieni katsaus sopimustilanteeseen ⚽️

Inter on käyttänyt Álvaro Muñizin option ja hän jatkaa seurassa myös kaudella 2020! Lisäksi lähes kaikkien muiden hopeajoukkueen pelaajien kanssa käydään parhaillaan keskusteluja jatkosta.

Lue lisää: fcinter.fi/edustusjoukkue…
fcinter.fi

Edustusjoukkueen kokoaminen käynnissä | FC Inter

Interin tulevan kauden joukkuetta kootaan parhaillaan. Ensimmäisenä askeleena Inter on käyttänyt Álvaro Muñizin sopimukseen sisältyneen option, joten 31-vuotias espanjalainen nähdään sinimustassa…

31-vuotias espanjalainen oli terveenä ollessaan käytännössä aina selvä valinta Interin avaukseen. Hän kellottikin joukkueen kolmanneksi kovimmat peliminuutit Filip Valencicin ja Miro Tenhon jälkeen.

Lisäksi Interillä on voimassaolevat sopimukset Juuso Hämäläisen, Aleksi Paanasen, Elias Mastokankaan ja Benjamin Källmanin kanssa. Källman pelaa tosin tällä hetkellä lainalla norjalaisessa Viking Stavangerissa.

Parista lähtijästäkin kerrottiin. Varmuudella Interin hyvästelevät Hanson Boakai ja Daniel Kamy. Boakai sai kaudella 2019 peliaikaa vain 45 minuuttia kahdessa sarjaottelussa. Kamy nähtiin kentällä yhdeksässä pelissä.

Ensi kauden joukkueen rungon uskotaan koostuvan päättyneen kauden joukkueen pelaajista. Seuran tavoite on, että jatkavat pelaajat ovat selvillä marraskuun aikana.

– Kuluneen kauden joukkueen runko oli hyvä ja pyrimme pitämään sen pääosin kasassa. Samalla jatkamme suunnitelman mukaista pelaajabudjetin maltillistamista, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki selvittää seuran kotisivuilla.

[readmore from=FC-Inter-Turku]

– Käytännössä tämä toteutetaan suurelta osin sopimuspelaajien määrää tarkistamalla. Kun meillä tänä vuonna oli 23 sopimuspelaajaa, on vastaava lukema tulevalle kaudelle noin 18-19. Samalla tulemme nostamaan edustusjoukkueeseen entistä enemmän omia akatemiapelaajiamme, joista osa alkaa harjoitella edustusjoukkueen mukana jo tämän kuun aikana.

Interin valmennusryhmä jatkaa ensi kaudella entisellään. Päävalmentajana jatkaa José Riveiro, apuvalmentajana Sergio Almenara, fyysisenä valmentajana Michel Bellver ja maalivahtivalmentajana Jani Meriläinen.