Vaasassa on totuttu näkemään VPS ja VIFK kilpailijoina, ei kumppaneina. Nyt asiaan on tulossa muutos, sillä VPS ja VIFK tiedottivat maanantaina uudesta yhteistyöstä vaasalaisen jalkapallon kehittämiseksi.

Yksi merkittävimmistä yhteistyön muodoista on seurojen yhteinen kausikortti. Kausikortilla näkee kaikki VPS:n kotipelit Ykkösessä sekä VIFK:n pelit Naisten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa.

– VPS ja VIFK ovat käynnistämässä ainutlaatuista yhteistyötä, jonka johdosta huomenna tulee myyntiin yhteinen kausikortti, Veikkausliigasta pudonneen VPS:n hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas sanoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessa VPS:n kotisivujen mukaan.

– Meillä kaikilla on yhteinen tavoite saada lisää ihmisiä lehtereille. Sitä kautta pystymme luomaan ihan uudenlaista jalkapallokulttuuria Vaasaan.

Jos kausikortin ostaa VPS:n verkkokaupasta tai toimistolta, tukee rahoillaan Vepsua. Jos taas VIFK:n kotisivujen kautta tai toimistolta, menee tuotto VIFK:lle.

Kaudella 2019 VPS:ää kipparoinut Sebastian Strandvall on uudenlaisesta yhteistyöstä ilahtunut. 33-vuotias Strandvall on VIFK:n kasvatti, joka on pelannut sittemmin Vepsussa Veikkausliigaa jo seitsemällä eri kaudella.

– Fantastinen uutinen! Vaasan jalkapallo tarvitsee positiivisia innovaatioita yltääkseen uusiin tavoitteisiin. Tämä on hieno ensimmäinen askel! Minä, joka kerran sanoin, etten ikinä pelaisi VPS:ssä, olen ymmärtänyt, ettei kukaan ansaitse vastakkainasettelua näiden kahden perinteisen seuran välillä, Strandvall kirjoitti Twitterissä.

Sebastian Strandvall

@SebaStrandvall
Vilken fantastisk nyhet! Fotbollen i Vasa behöver positivt nytänkande för att kunna nå nya mål. Detta är ett bra första steg! Jag, som en gång sagt att jag aldrig sku spela för VPS har förstått att absolut ingen tjänar på motsättningar mellan dessa två traditionella klubbar!

Vaasan Palloseura

@VPS1924
VPS ja VIFK tulevat tekemään tulevalla kaudella yhteistyötä vaasalaisen jalkapallon kehittämiseksi. Osana yhteistyötä seurat myyvät yhteistä kausikorttia, jolla pääset VPS:n, VIFK:n miesten ja VIFK:n naisten kotipeleihin.

#seuraaraitaa #vaasavasa #vepsu
vepsu.fi/uutiset/vps-ja…