Walesista tuli viimeinen karsintojen kautta suoraan EM-lopputurnaukseen selviytynyt maa. Walesin kisapaikka sinetöityi, kun se kaatoi tiistaina kotikentällään Unkarin maalein 2-0. Wales debytoi EM-tasolla vuonna 2016 ja eteni heti turnauksen välieriin asti. Nyt se nähdään kisoissa toisen kerran peräkkäin.

Kotijoukkueen molemmista maaleista vastasi Juventuksen Aaron Ramsey. Avausmaalin Ramsey puski ensimmäisellä puoliajalla Gareth Balen hyvästä keskityksestä. Walesin supertähdet Ramsey ja Bale ovat kärsineet paljon loukkaantumisista ja kaksikko pelasi nyt ensimmäistä kertaa näissä karsinnoissa yhdessä Walesin avauskokoonpanossa. Edellisen kerran heidät nähtiin Walesin avauksessa yhtä aikaa yli vuosi sitten.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Tonight will be the first of Wales' eight qualifying matches for EURO 2020 to see both Aaron Ramsey and Gareth Bale start, with the duo named in the same starting XI for the first time since a UEFA Nations League match against Denmark, one year and three days ago. Awaited.

Walesin kisapaikka merkitsi myös sitä, että Huuhkajilla on kuin onkin jännitettävää 30. marraskuuta järjestettävässä lohkoarvonnassa. Wales tulee arvontaan Suomen ja neljän playoffien kautta kisoihin selviävän maan seuraksi neloskoriin. Näin Suomella on lohkoarvonnassa kaksi mahdollista lohkoa.

Suomi tulee pelaamaan historiansa ensimmäisissä EM-kisoissa joko lohkossa A tai lohkossa B. A-lohko pelataan Roomassa ja Bakussa, ja B-lohko Kööpenhaminassa ja Pietarissa.

Osuu Suomelle sitten kumpi lohko tahansa, tulee ykköskorista vastaan jompikumpi karsinnat puhtaalla pelillä läpäisseistä joukkueista. A-lohkoon tulee ykköskorista nimittäin isäntämaa Italia ja B-lohkoon Belgia. Italia voitti kaikki kymmenen peliään maalierolla 37-4 ja Belgia maalierolla 40-3.

Jos Suomelle osuu lohko B, lohkoon tulee Belgian lisäksi Tanska ja Venäjä. Arpa ratkaisisi, kummassa maassa Suomi pelaa kaksi ottelua ja kummassa yhden. Jos Suomi menee A-lohkoon, pelaa se Roomassa yhden pelin ja Bakussa kaksi.

A-lohkoon päätyessään arvonnassa on enemmänkin jännitettävää. Kakkoskorista vaihtoehdot ovat Ranska, Puola, Sveitsi sekä Kroatia ja kolmoskorista Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi ja Tshekki.

Tarkemmin arvontajakoon voi tutustua tämän, ESPN:n toimittaja Dale Johnsonin twiitin takaa. Pakka selviää hivenen enemmän perjantaina kello 13, kun arvonnassa määritellään lopullisesti maaliskuisten playoff-turnausten kulku.

Dale Johnson

@DaleJohnsonESPN

Dale Johnson

@DaleJohnsonESPN
GROUP F

Germany
One of France/Poland/Switzerland/Croatia
One of Portugal/Turkey/Austria/Sweden/Czech Republic
Winners of playoff path A, C or D
ALL POSSIBLE GROUPS FOR EURO 2020.

Sekin on jo tässä vaiheessa varmaa, että Suomi tulee aloittamaan turnauksensa ensimmäisten kahden pelipäivän aikana. Jos Suomi arvotaan aloittamaan kisansa Italiaa vastaan, pelaa se jo kisojen avausottelussa 12. kesäkuuta. Muussa tapauksessa Suomen avauspeli pelataan 13. kesäkuuta joko Bakussa, Kööpenhaminassa tai Pietarissa.

Suomen toinen peli pelataan joko 17. tai 18. kesäkuuta, ja alkulohkon päätosottelu joko 21. tai 22. kesäkuuta. Näin juhannusaatto (19.6.) ja juhannuspäivä (20.6.) ovat joka tapauksessa päiviä, jolloin Huuhkajat ei pelaa.