Ykkösen seura hakee 150 000 euroa lehti-ilmoituksella – ”Harkitsemme kokonaan lopettamista”

© Kuva: Juha Tamminen

Vuonna 2006 perustettu AC Kajaani on pelannut Ykköstä kaksi kautta putkeen, ja säilyttänyt sarjapaikkansa ensin viiden ja viime kaudella kolmen pisteen erolla. Ensi kauden lisenssiä AC Kajaani aikoo tiettävästi hakea kuitenkin vasta, kun rahoitus on järjestynyt. Lisenssihakemusten takaraja on perjantaina 22. marraskuuta, mutta Ylen uutisen mukaan AC Kajaani on saanut lisäaikaa marraskuun loppuun.

Tiistaina AC Kajaani esitteli luovaa markkinointistrategiaansa, sillä seura haki lisärahoittajia lehtimainoksella Kainuun Sanomissa.

– Haluatteko, että pelataan jalkapalloa jatkossakin ykkösdivisioonassa, Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla? Kainuun yritysjohtajat, lähdettekö tukemaan jalkapallotoimintaamme, mainoksessa kysyttiin ”kainuulaisilta jalkapallon ystäviltä”.

– Se mahdollistaisi pelaamisen ykkösdivisioonassa ensi kaudella. Ensi vuoden rahoituksesta puuttuu 150 000 euroa. Budjetti on 450 000 euroa. Mikäli tuki löytyy, pelataan jalkapalloa Ykkösessä. Jos ei löydy, harkitsemme kokonaan lopettamista. Kiinnostaako esim. osaomistajuus seurassa?

Melko hankalalta siis kuulostaa AC Kajaanin tilanne noin viisi kuukautta ennen uuden kauden alkua. Budjettia ollaan muutenkin jo pienennetty 120 000 eurolla viime kaudesta.

Joukkueen päärahoittajana 13 vuoden ajan toiminut hallituksen puheenjohtaja Arvo Toivainen totesi Ylelle vähentävänsä omia sijoituksiaan.

– Olen luvannut nyt 100 000 euroa ja sen minä annan. Viime vuonna annoin 340 000 ja viimeisen viiden vuoden aikana olen antanut jo 1,5 miljoonaa, Toivainen laskee.

Mikäli AC Kajaani ei Ykkösen lisenssiä hakisi ja panisi pillit pussiin, olisivat täydennysmenettelyssä vuorossa järjestyksessä seuraavina KuFu-98, KaaPo, JIPPO ja TPV.