Ilir Zeneli on Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden uusi päävalmentaja. Seura kertoi asiasta keskiviikkona.

Vuoden 2021 loppuun saakka ulottuvan valmentajasopimuksen solminut Zeneli, 35, siirtyy FC lahteen ”Mustien Kuhnurien” yhteistyöseurasta FC Espoosta, jonka päävalmentajana Zeneli työskenteli viime kausina. FC Espoo pelaa Kakkosessa. Zeneli hyppäsi espoolaisten ruoriin kesken kauden 2017 ja suuntaa nyt uusiin haasteisiin ylemmällä tasolla. Pesti on hänelle ensimmäinen liigajoukkueen päävalmentajana.

Aiemmin Uefa Pro -valmentajatutkinnon suorittanut Zeneli on toiminut urallaan mm. edesmenneen PK-35 Vantaan valmennuksessa.

– Fiilikset ovat erittäin hyvät. Olen tehnyt 12 vuotta töitä kehittäen itseäni, ja sopimus ammattilaisjoukkueen kanssa on iso askel lähemmäksi omaa unelmaani valmentajana. Olen sopimuksesta erittäin ylpeä, Zeneli sanoi FC Lahden sivuilla.

Lahden sopimustilanne ja rakenne ovat Zenelin mukaan kunnossa. Se antaa hyvät lähtökohdat ensi kaudelle.

– Lahti on paikkana loistava ja voin samaistua joukkueeseen hyvin. Meitä kuvastaa ylpeys, rohkeus, kunnianhimo ja ripaus härskiyttä. Voin olla ylpeä siitä, mitä joka päivä teen.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen on tyytyväinen Zenelin sopimuksesta.

– Halusimme FC Lahden päävalmentajaksi henkilön, jolla on intohimoa, energiaa ja osaamista. Vahva tahto viedä FC Lahti seuraavalle tasolle meidän strategiamme mukaisesti. Ilir Zenelissä on kaikkea tätä, Halttunen kehui.

Edit klo 10.10: Lisätty Ilir Zenelin ja Mika Halttusen kommentit ja maininta Zenelin ajasta PK-35 Vantaassa.