Pikkuhuuhkajien isokokoinen keskuspuolustaja Aapo Halme pelaa Englannin Mestaruussarjassa hienoa kautta. Kenties suurimman tähtihetkensä 21-vuotias suomalainen koki perinteisellä tapaninpäivän kierroksella, kun hänen hieno lisäajan maalinsa toi Barnsleylle arvokkaan tasapelipisteen sarjakärki West Bromwichia vastaan (lue lisää).

Maali syntyi näppärällä jatkolla maalin edustalta ja oli 196-senttiselle Halmeelle jo kauden kolmas.

– Se tuntui mahtavalta. Se oli kauden kolmas maalini, joten alan jo tottua maalintekoon, Halme heitti Barnsleyn kotisivujen haastattelussa.

– Olisimme voineet voittaa sen pelin. Loimme paljon paikkoja ja olimme parempi joukkue, joten se, että saimme edes tasoituksen, oli tärkeää.

– Pelasimme hyvin, ja West Brom on sarjan kärkijoukkue. Luulenkin, että olemme valmiita haastamaan Swansean viikonloppuna. Minusta asiat näyttävät nyt paremmilta ja pukukopissa tunnelma on iloisempi.

Barnsley on hävinnyt joulukuussa vain yhden viidestä ottelustaan, kivuliaasti lisäajalla Cardiffin vieraana. Halme uskookin Barnsleyn kohentuneeseen iskukykyyn.

– Meidän pitää jatkossakin uskoa itseemme. Meistä tuntuu, että voimme voittaa pelejä ja se näkyy koko ajan enemmän ja enemmän pelissämme. Millwall-peli oli meiltä hyvä ja antoi uskoa siihen, että voimme voittaa pelejä myös muualla kuin Oakwellilla, Halme korosti.

Vaikka Halmeen oma pelipaikka on keskuspuolustuksessa, on hän pelannut viimeiset viisi otteluaan keskikentän pohjapelaajana timanttisysteemissä, jota tuoreehko itävaltalaisvalmentaja Gerhard Struber suosii. Halme myöntää pelipaikan tuntuneen aluksi hyvin vieraalta.

– Keskikentällä pelaaminen on erilaista, enkä ollut pelannut siellä koskaan ennen. Mutta jos minun pelaamiseni siellä auttaa joukkuetta, pelaan siellä.

– Keskikentällä tulee joka suunnasta enemmän prässiä ja aikaa ajatella on vähemmän. Siksi minun täytyy olla pallon kanssa keskittyneempi.

[readmore from=Halme-Aapo]

Haastattelussa kysyttiin myös Halmeen ajatuksia mahdollisen EM-kisoissa pelaamisen suhteen. Halme on ollut Pikkuhuuhkajissa runkopelaaja jo pitkään, ja kenties Mestaruussarjassa onnistuminen voisi auttaa häntä murtautumaan aikuisten EM-kisaryhmään ensi kesänä?

– Unelmani on pelata jonain päivänä Suomen A-maajoukkueessa, mutta heillä on paljon hyviä pelaajia. Nyt keskityn Barnsleyn sarjasijoituksen parantamiseen. Jos vireeni parantaa mahdollisuuksiani päästä EM-kisoihin, olisi se minulle todellinen bonus, Halme toteaa.