Arsenalin hyökkääjällä täysin absurdi kymmenen tehopisteen peli – tuplasi Naisten Superliigan ennätyksen

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Naisten Superliigassa Englannissa nähtiin sunnuntaina täysin absurdi yhden pelaajan näytös. 23-vuotias Vivianne Miedema, viime kesän MM-hopeamitalisti, teki kuusi maalia ja syötti neljä, kun sarjaa johtava Arsenal murskasi Bristol Cityn maalein 11-1. Ainoa Arsenalin maali, jossa Miedema ei ollut suoraan osallisena, oli sen yhdestoista osuma. Hollantilaishyökkääjä oli vaihdettu pois kentältä ennen joukkueensa viimeistä maalia, 70. peliminuutilla.

Kymmenen ”tehopisteen” ottelu on ymmärrettävästi Naisten Superliigan uusi yhden ottelun ennätys, mutta mistään pienestä parannuksesta ei ole kyse. Vanhakin ennätys oli Miedeman itsensä nimissä, syyskuulta 2018. Tuolloin hän teki Liverpoolia vastaan kolme maalia ja syötti kaksi, joten nyt Miedema simppelisti tuplasi ennätyksen.

Monet odottavat innolla sitä, mitä australialaishyökkääjä Sam Kerr saa aikaiseksi, kun hän liittyy Superliigan Chelsean riveihin tammikuussa. Ainakin Miedema tuli asettaneeksi riman nyt erittäin korkealle.

Arsenal voitti viime kaudella Naisten Superliigan mestaruuden, ja on nytkin sarjakärjessä. Miedema puolestaan oli 22 maalillaan viime kauden maalikuningatar. Nyt hän on puolestaan maalitilaston kärjessä ylivoimaisesti. Miedema on tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia, kun lähimmillä uhkaajilla maaleja on neljä.

Myös kymmenen maalin voitto on Naisten Superliigan historian suurinumeroisin.

– Tunsin oloni todella hyväksi ennen peliä. Olin luultavasti onnellisempi maalisyöttöjen kuin maalien jälkeen. Olen iloinen, että saatoin auttaa tänään joukkuetta, Miedema totesi ottelun jälkeen Arseblog Newsin mukaan.

Miedema pääsi 20 naisen ehdokaslistalle Ballon d’Or -palkinnon saajaksi. Gaalaa vietetään maanantai-iltana Pariisissa, mutta Miedema ei aio paikalle matkustaa.

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!