Naisten Superliigassa Englannissa nähtiin sunnuntaina täysin absurdi yhden pelaajan näytös. 23-vuotias Vivianne Miedema, viime kesän MM-hopeamitalisti, teki kuusi maalia ja syötti neljä, kun sarjaa johtava Arsenal murskasi Bristol Cityn maalein 11-1. Ainoa Arsenalin maali, jossa Miedema ei ollut suoraan osallisena, oli sen yhdestoista osuma. Hollantilaishyökkääjä oli vaihdettu pois kentältä ennen joukkueensa viimeistä maalia, 70. peliminuutilla.

Kymmenen ”tehopisteen” ottelu on ymmärrettävästi Naisten Superliigan uusi yhden ottelun ennätys, mutta mistään pienestä parannuksesta ei ole kyse. Vanhakin ennätys oli Miedeman itsensä nimissä, syyskuulta 2018. Tuolloin hän teki Liverpoolia vastaan kolme maalia ja syötti kaksi, joten nyt Miedema simppelisti tuplasi ennätyksen.

Arsenal Women

@ArsenalWFC
Just @VivianneMiedema doing @VivianneMiedema things 🤷‍♀️

🎯 7’
🎯 10’
⚽️ 15’
⚽️ 32’
⚽️ 36’
⚽️ 51’
🎯 54’
⚽️ 56’
🎯 60’
⚽️ 64’

#YourStrikerCouldNever 😉

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Vivianne Miedema has been directly involved in all 10 of Arsenal Women's goals v Bristol City in the WSL today (6 goals, 4 assists); the previous WSL record for goal involvements in a single match before today was 5, also by Miedema v Liverpool in Sept 2018 (3G, 2A). Absurd.

Monet odottavat innolla sitä, mitä australialaishyökkääjä Sam Kerr saa aikaiseksi, kun hän liittyy Superliigan Chelsean riveihin tammikuussa. Ainakin Miedema tuli asettaneeksi riman nyt erittäin korkealle.

Namrata

@Namrata_Ydv
It's good Sam Kerr is coming to the WSL. Now people will actually see how much better Miedema really is.
@BarclaysFAWSL

Kieran Theivamanoharan

@KiersTheivam
Vivianne Miedema is shoving my 'Sam Kerr for the Ballon d'Or comments' right down my throat right now. Incredible performance from one of the very best, probably not just of this era, but of any. And a reminder that she is still only 23. #FAWSL

Arsenal voitti viime kaudella Naisten Superliigan mestaruuden, ja on nytkin sarjakärjessä. Miedema puolestaan oli 22 maalillaan viime kauden maalikuningatar. Nyt hän on puolestaan maalitilaston kärjessä ylivoimaisesti. Miedema on tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia, kun lähimmillä uhkaajilla maaleja on neljä.

🐐

@dashfan08
WSL Golden Boot Race

Miedema (Arsenal) 10⚽️ 7🅰️

England (Chelsea) 4⚽️ 2🅰️

Bremer (Man City) 4⚽️ 0🅰️

Kelly (Everton) 4⚽️ 0🅰️

Ji So-Yun (Chelsea) 3⚽️ 2🅰️

she’s running away with it 👀

Karan Tejwani

@karan_tejwani26
Vivanne Miedema:

✅ PFA Player of the Year 2018-19
✅ FA WSL winner
✅ FA WSL top scorer 2018-19 [22 goals]
✅ 10 goals this season
✅ World Cup runner-up
✅ Netherlands’ highest goalscorer

🚫 Fifth — The Best Women’s Player
🚫 Not in the IFFHS women’s Team of the Year

Myös kymmenen maalin voitto on Naisten Superliigan historian suurinumeroisin.

Sky Sports Football

@SkyFootball
It's the biggest victory in @BarclaysFAWSL history!

– Tunsin oloni todella hyväksi ennen peliä. Olin luultavasti onnellisempi maalisyöttöjen kuin maalien jälkeen. Olen iloinen, että saatoin auttaa tänään joukkuetta, Miedema totesi ottelun jälkeen Arseblog Newsin mukaan.

Miedema pääsi 20 naisen ehdokaslistalle Ballon d’Or -palkinnon saajaksi. Gaalaa vietetään maanantai-iltana Pariisissa, mutta Miedema ei aio paikalle matkustaa.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Arsenal fans have seen this celebration before 😏

Vivianne Miedema 🤝 Lisa Evans

#BarclaysFAWSL