Helmarien keskikenttäpelaaja Olga Ahtinen siirtyy jatkamaan uraansa ruotsalaisessa Linköpings FC:ssä. 22-vuotiaan Ahtisen sopimus on kaksivuotinen.

Ahtinen pelasi viime kaudella saman sarjan Limhamn Bunkeflossa, joka putosi kauden päätteeksi Damallsvenskanista täpärästi heikomman maalieron turvin. Sitä ennen hän pelasi kaksi kautta tanskalaisessa Brøndby IF:ssä.

Ahtinen on Linköpingin neljäs uusi sopimuspelaaja kaudelle 2020.

– Olga sopii täydellisesti profiiliimme. 22-vuotiaana hän on jo vakiinnutanut paikkansa pohjoismaisessa A-maajoukkueessa, ja hänellä on valtava nälkä kehittyä. Hän pärjäsi hyvin sekä LB07:ssä että Brøndbyssä, ja saimme hänestä hyvän kuvan vierailullaan täällä, Linköpingin urheilujohtaja ja päävalmentaja Olof Unogård kommentoi.

Kokkolasta lähtöisin oleva Ahtinen on toiminut kapteenina sekä Suomen alle 17- että alle 19-vuotiaiden maajoukkueissa. A-maajoukkueessa hän on pelannut jo 15 ottelua.

Linköpings FC on kolminkertainen Ruotsin-mestari, joka on edennyt kolme kertaa naisten Mestarien liigan puolivälieriin. Edellisen mestaruutensa Linköping voitti kaudella 2017. Kahdella edellisellä kaudella sijoitus on ollut viides.

Linköpings FC may be losing 76 players this offseason but they’ve signed Ronja Aronsson from Piteå and that is enough to make me happy again #damallsvenskan
Linköpings FC have signed Olga Ahtinen. The Finnish NT player joins from LB07. That's what I like to see!! #Damallsvenskan

Helmarit

@HelmaritFI
Helmareiden keskikenttäpelaaja Olga Ahtinen (@olgaahtinen) siirtyy Linköpings FC:n Damallsvenskan-joukkueen riveihin kahden vuoden sopimuksella. Ahtinen edusti viimeksi kauden päätteeksi Elitettaniin pudonnutta Limhamn Bunkeflota. #Helmarit