HIFK antoi kannattajilleen mieluisan joululahjan, kun se tiedotti jouluaattona 21-vuotiaan Luis Henriquen kauden 2020 kattavasta jatkosopimuksesta. Brassihyökkääjä teki viime kaudella 14 ottelussa komeat kahdeksan maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä – saaden siis yhden tilastomerkinnän per peli. Luis Henrique oli HIFK:n toiseksi paras maalintekijä, vaikka oli mukana vain alle puolet kaudesta.

Ensi kaudeksi Luis Henrique saa seurakseen ikätoverinsa ja maanmiehensä, sillä maanantaina HIFK tiedotti niin ikään 21-vuotiaan Vitinhon kiinnityksestä. Vitinho on oikea laitahyökkääjä ja saapuu Helsinkiin lainasopimuksella tanskalaisesta Vejle BK:sta.

Vitinho ei saavu HIFK:hon Vejlestä yksin, sillä samassa paketissa lainattiin kauden 2020 ajaksi myös 18-vuotias keskikenttäpelaaja Adama Fofana. Fofanan kotimaa on Norsunluurannikko, mutta hän on asunnut Tanskassa jo pitkään.

– Joukkueen rakentaminen on nyt kolmannessa vaiheessa, johon kuuluu edelliskauden esitysten perusteella saada haasteita aiheuttaviin kohtiin pelaajistoon muutamia lisävaihtoehtoja valmennukselle. Vitinho tuo joukkueeseen lisää nopeutta ja yllätyksellisyyttä sekä Fofana nuorena pelaajana lisää kilpailua keskikentälle, kommentoi HIFK:n kotisivuilla tuoreita sopimuksia urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.