Hollantilaislegenda sai potkut PSV:n peräsimestä

© Kuva: Getty Images

Mark van Bommel on saanut potkut Hollannin suurseuran PSV Eindhovenin päävalmentajan paikalta.

Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi sunnuntain 1-3-tappio Feyenoordille, joka oli jo PSV:n 15. voitoton ottelu tällä kaudella, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Tulos jätti PSV:n Eredivisien sarjataulukossa neljänneksi, kymmenen pisteen päähän sarjan kärkijoukkueista Ajaxista ja AZ Alkmaarista.

Van Bommel, 42, ehti valmentaa PSV:tä viime vuoden kesästä lähtien. Viime kaudella hän johdatti joukkueen Eredivisiessä toiseksi.

– Kilpailut ovat niitä paikkoja, joissa meidät mitataan, mutta myös prosessi niiden ympärillä on ratkaiseva. Me tarkkailemme tätä intensiivisesti. PSV on seura, jossa me yritämme auttaa ja tukea toisiamme. Näin on ollut myös viime kuukausina, kommentoi PSV:n toimitusjohtaja Toon Gerbrands seuran tiedotteessa.

– Seuran etu on aina tullut ensimmäisenä. Arviointi johti lopulta tähän kivuliaaseen päätökseen. Me kaikki teimme kaikkemme kääntääkseemme kurssin, mutta valitettavasti emme onnistuneet.

Van Bommel on aiemmin valmentajaurallaan toiminut apuvalmentajana Hollannin U17-maajoukkueessa sekä Saudi-Arabian ja Australian A-maajoukkueissa. PSV:n organisaatiossa hän on käskyttänyt myös seuran alle 19-vuotiaita. Omalla pelaajaurallaan van Bommel esiintyi Hollannin A-maajoukkueessa 79 kertaa ja edusti Fortuna Sittardia, PSV:tä, Barcelonaa, Bayern Müncheniä ja AC Milania.

PSV nimittää hänelle väliaikaisen korvaajan vielä myöhemmin tänään, maanantaina.