Huuhkajille EM-karsinnoissa yhden maalin tehnyt Benjamin Källman juhlii joukkueensa Viking Stavangerin kanssa Norjan cup-mestaruutta. Viking kaatoi sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Haugesundin maalein 1-0, ja lunasti samalla paikan eurokentille ensi kaudeksi.

Benjamin Källman pelasi loppuottelussa täydet minuutit. Vikingin otteluraportissa 21-vuotias suomalaishyökkääjä mainitaan pariin otteeseen. Ensimmäisen kerran maalipaikka oli aueta jo aivan ottelun alussa, mutta yhteispeli Ylldren Ibrahimajn kanssa takelteli, ja läpisyöttöyritys karkasi yli päätyrajan.

Avausjakson lopulla Källman puolestaan sai keskityksen laitapakki Sondre Flem Bjørsholilta, mutta suora laukaus meni hieman ohi maalin.

Toisen puoliajan Viking aloitti vahvalla painostuksella. Källman oli mukana rakentamassa tilannetta, josta tuomittiin Vikingille rangaistuspotku. Sen Zlatko Tripic pamautti varmasti verkkoon. Se maali riitti cup-juhlien aloittamiseen.

Viking Fotball

@vikingfotball
Slutt | Vi er norgesmestere!!!!
______________
#FKHVIK

Benjamin Källman pelasi Viking Stavagerissa Inter Turun lainapelaajana. Kauden tilastoiksi Eliteserienissä jäi 11 ottelussa tehdyt kolme maalia ja yksi maalisyöttö. Norjan Cupissa Källman pelasi täydet minuutit sekä välierässä että finaalissa, tehden välierässä myös yhden maalin.

Källmanin lainasopimuksessa on myös osto-optio, mutta vielä ei ole tietoa, aikooko Viking Stavanger sen käyttää.