Itävaltalaisen RB Salzburgin 19-vuotias maalitykki Erling Braut Håland siirtyy eri italialaismedioiden mukaan Juventuksen riveihin tammikuussa.

Tuttosportin mukaan myös toinen Serie A:n seura AC Milan halusi Hålandin, mutta hävisi tarjouskaupan Juventukselle.

Corriere dello Sport kertoo Juventuksen saavan Hålandin riveihinsä 30 miljoonan euron ulosostohinnalla. La Gazzetta dello Sport väittää Hålandin solmivan ”Vanhan rouvan” kanssa viisivuotisen sopimuksen, joka tuo nuorukaiselle 3,5 miljoonaa euroa kaudessa sekä bonukset päälle.

RB Salzburgin sisarseura, Saksan Bundesliigassa pelaava RB Leipzig oli myös kiinnostunut Hålandista. Leipzigin toimitusjohtaja Oliver Mintzlaff sanoi, että kilpailu norjalaispelaajasta Manchester Unitedin, Juventuksen ja Borussia Dortmundin kaltaisten seurojen kanssa on vaikeaa.

– Kyllä, tapasimme hänet. Olemme kiinnostuneita pelaajasta. Suurta kiinnostusta (on olemassa), Mintzlaff sanoi Sport1:lle ja kertoi kolmen jättiseuran lisäksi Hålandin perässä olevan myös muita joukkueita.

Hålandin siirtoa Manchester Unitediin pidettiin hyvin mahdollisena varsinkin sen takia, että Unitedia luotsaa Ole Gunnar Solskjær, joka toimi Hålandin valmentajana Moldessa.

Vuonna 2000 syntynyt Håland on tehnyt tällä kaudella peräti 28 maalia 22 ottelussa kaikissa kilpailuissa, ja niistä kahdeksan Mestarien liigassa.