Italialaisseuralta todella harvinainen temppu Mestarien liigassa – uskomaton nousu putoamisen porteilta jatkoon

© Kuva: Getty Images

Italialainen Atalanta teki keskiviikkona historiaa, kun se eteni jatkoon Mestarien liigassa.

Kyseessä on vasta toinen kerta kilpailun historiassa, kun joukkue on selvinnyt (ensimmäisestä) lohkovaiheesta jatkoon hävittyään ensimmäiset kolme peliään.

Viimeksi näin tapahtui kaudella 2002-03, jolloin Newcastle hävisi ensimmäisessä kolmessa ottelussaan Dynamo Kiovalle, Feyenoordille ja Juventukselle tekemättä maaliakaan, mutta voitti loput ensimmäisen lohkovaiheen pelinsä. Tuolloin Mestarien liigassa pelattiin kaksi lohkovaihetta ennen pudotuspelejä.

Atalantan tilanne näytti vielä tukalammalta, sillä se keräsi ensimmäisestä neljästä ottelustaan yhteensä vain yhden pisteen pelattuaan Manchester Cityn kanssa tasan. Kahdessa viimeisessä ottelussa kaatuivat kuitenkin Dinamo Zagreb ja Šah’tar Donetsk, ja Atalanta eteni lohkokakkosena jatkoon.

Italialaisten jatkopaikasta vielä ikimuistoisemman tekee se, että Atalanta pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigassa.

Atalantan kapteeni Alejandro ”Papu” Gómez hehkutti joukkueen saavutusta Sky Sport Italialle.

– Tämä on kerrassaan uskomatonta. En osaa sanoin kuvailla tätä ainutlaatuista tunnetta. Tämä tulee jäämään jalkapallon ja tämän seuran historiaan. Uskon, että myös kaikki stadionilla tänään olleet muistavat tämän vielä pitkään.

– Me kaikki täällä Atalantassa olemme vaatimattomista oloista. Ketään ei voi kutsua maailmanluokan pelaajaksi tai supertähdeksi, mutta me saavutimme tämän tuloksen kovalla työllä ja uhrautuvaisuudella.

Atalantan jatkopaikka on historiallinen Mestarien liigalle myös toisella tavalla. Kilpailussa ei ole koskaan aiemmin käynyt niin, että 16 parhaan joukossa on joukkueita vain viidestä eri maasta. Jokainen tämän kauden neljännesvälieräjoukkue tulee joko Espanjasta, Englannista, Italiasta, Saksasta tai Ranskasta.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.