Italialainen Atalanta teki keskiviikkona historiaa, kun se eteni jatkoon Mestarien liigassa.

Kyseessä on vasta toinen kerta kilpailun historiassa, kun joukkue on selvinnyt (ensimmäisestä) lohkovaiheesta jatkoon hävittyään ensimmäiset kolme peliään.

Viimeksi näin tapahtui kaudella 2002-03, jolloin Newcastle hävisi ensimmäisessä kolmessa ottelussaan Dynamo Kiovalle, Feyenoordille ja Juventukselle tekemättä maaliakaan, mutta voitti loput ensimmäisen lohkovaiheen pelinsä. Tuolloin Mestarien liigassa pelattiin kaksi lohkovaihetta ennen pudotuspelejä.

Gracenote Live

@GracenoteLive
👎👎👎 - Atalanta become the second team to progress from the (first) group phase after losing their opening three fixtures after Newcastle United in 2002/03. The Magpies finished second in their group to qualify for the second group phase.

#UCL

Atalantan tilanne näytti vielä tukalammalta, sillä se keräsi ensimmäisestä neljästä ottelustaan yhteensä vain yhden pisteen pelattuaan Manchester Cityn kanssa tasan. Kahdessa viimeisessä ottelussa kaatuivat kuitenkin Dinamo Zagreb ja Šah’tar Donetsk, ja Atalanta eteni lohkokakkosena jatkoon.

Italialaisten jatkopaikasta vielä ikimuistoisemman tekee se, että Atalanta pelaa ensimmäistä kertaa historiassaan Mestarien liigassa.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
From debutants to last 16 hopefuls ✅

⚫️🔵 1 point from 4 games ... to knockout stages! Atalanta 👏

#UCL

Atalantan kapteeni Alejandro ”Papu” Gómez hehkutti joukkueen saavutusta Sky Sport Italialle.

– Tämä on kerrassaan uskomatonta. En osaa sanoin kuvailla tätä ainutlaatuista tunnetta. Tämä tulee jäämään jalkapallon ja tämän seuran historiaan. Uskon, että myös kaikki stadionilla tänään olleet muistavat tämän vielä pitkään.

– Me kaikki täällä Atalantassa olemme vaatimattomista oloista. Ketään ei voi kutsua maailmanluokan pelaajaksi tai supertähdeksi, mutta me saavutimme tämän tuloksen kovalla työllä ja uhrautuvaisuudella.

Atalantan jatkopaikka on historiallinen Mestarien liigalle myös toisella tavalla. Kilpailussa ei ole koskaan aiemmin käynyt niin, että 16 parhaan joukossa on joukkueita vain viidestä eri maasta. Jokainen tämän kauden neljännesvälieräjoukkue tulee joko Espanjasta, Englannista, Italiasta, Saksasta tai Ranskasta.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🇪🇺 - For the first time in @ChampionsLeague history, only 5 different countries (🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿, 🇩🇪, 🇮🇹, 🇫🇷, 🇪🇸) will be represented in the round of last 16. #UCL