Suomen Cupin uudistukset eivät tunnu vakuuttavan alemmilla sarjatasoilla. Kun vielä viime kaudella cupiin osallistui Kakkosesta 25 joukkuetta, on kaudella 2020 mukana vain 17 joukkkuetta. Koska Kakkosessa pelaa kaikkiaan 36 joukkuetta, on mukana näin siis ollen alle puolet mahdollisista joukkueista.

17 osallistujaa on jaettu viiteen maantieteelliseen alkulohkoon. Kolmessa lohkossa on kolme joukkuetta ja kahdessa neljä. Kahdeksan joukkueen puolivälieriin jatkavat kunkin lohkon voittaja, sekä arvatenkin kolme parasta lohkokakkosta – vaikka Palloliiton tiedotteessa tämän jutun kirjoitushetkellä puhutaankin parhaista lohkokolmosista.

Alkulohkot ovat seuraavat:

Lohko 1: Hercules, OLS ja RoPS/2
Lohko 2: HJS Akatemia, Ilves/2, TPV, Tampere United
Lohko 3: FC Jazz, KaaPo, PIF
Lohko 4: JIPPO, JäPS, PEPO
Lohko 5: Honka Akatemia, Viikingit, Klubi 04, NJS

Kakkosen Cupin kaksi finalistia pääsee haastamaan veikkausliigaseuroja varsinaisen Suomen Cupin neljännesvälierävaiheessa. Kakkosen Cup käynnistyy lauantaina 18.1. ottelulla KaaPo-FC Jazz. Viime vuonna Kakkosen Cupin finaalin voitti Ykköseen noussut Gnistan. Loppuottelussa kukistui Hercules.

Veikkausliigan ja Ykkösen cupin alkulohkoissa ensimmäiset ottelut pelataan lauantaina 25. tammikuuta. Cupin alkulohkojen koko otteluohjelma löytyy täältä.