Ranskasta kantautui sunnuntai-iltana surullisia futisuutisia. Loistavaa kautta pelannut Memphis Depay loukkasi vakavasti polveaan liigaottelussa Rennesiä vastaan, ja joutui tulemaan puoliajalla vaihtoon. Alustavissa arvioissa Depayn polven ristisiteiden pelätään vaurioituneen. Tällöin kausi olisi luultavasti ohi.

– Ne ova todella huonoja uutisia. Se näyttää vakavalta vammalta. Hän saattaa olla loppukauden sivussa. Depay on johtajamme, joten tämä on hänelle hyvin surullista, Lyonin urheilujohtaja Juninho totesi pelin jälkeen.

Ottelu oli Lyonille muutenkin surullinen, sillä myös keskikenttäpelaaja Jeff Reine-Adelaide joutui loukkaantuneena vaihtoon. Sarjapisteet puolestaan vei Rennes maalein 1-0. Vieraiden voittomaalin teki 89. minuutilla marraskuussa 17 vuotta täyttänyt Eduardo Camavinga, yksi Euroopan suurimmista jalkapallolupauksista. Maali oli Camavingan ammattilaisuran ensimmäinen.

Depayn mahdollinen kauden päättyminen on Lyonille valtava takaisku. Vaikeaa kautta Ligue 1:ssa pelaava Lyon selviytyi jatkoon Mestarien liigassa, mutta nyt se joutunee pudotuspeleihin ilman suurinta tähteään ja joukkueen kapteenia. 25-vuotias Depay teki maalin kaikissa viidessä pelaamassaan lohkovaiheen ottelussa.

13 tämän kauden Ligue 1 -ottelussaan Depay on tehnyt 9 maalia ja antanut kaksi maalisyöttöä. Vain Monacon Wissam Ben Yedder (11 maalia) ja seurakaveri Moussa Dembélé (10) ovat pystyneet useampaan maaliin Ligue 1:ssa.

[readmore from=Depay-Memphis]

Myös Hollannin maajoukkueelle Depayn mahdollinen poisjäänti ensi kesän EM-kisoista on suuri heikennys. 25-vuotias monipuolinen pelimies on noussut suureen rooliin Oranjessa. Nations Leaguessa hän teki finaalissa taipuneelle Hollannille kaksi maalia ja syötti toiset kaksi. Depay pelasi jokaisen ottelun alusta loppuun. Kuudessa EM-karsintaottelussa Depayn saldo oli kuusi maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

Depay oli mukana kesän 2014 MM-kisoissa vain 20-vuotiaana. Seuraaviin kahteen arvokisaturnaukseen Hollanti ei selviytynyt. Ensi vuoden EM-kisoissa Hollanti pelaa samassa alkulohkossa Ukrainan, Itävallan ja toistaiseksi tuntemattoman neljännen maan kanssa.