Kevin-Prince Boateng pettynyt jalkapallomaailmaan – ”Raha on kirous”

© Kuva: Getty Images

Kevin-Prince Boateng tunnetaan varsin värikkäänä persoonana.

Fiorentina-hyökkääjä on aiemmin kertonut julkisesti menettäneensä suuren osan tienaamistaan rahoista juhliin, kalliisiin autoihin ja alkoholiin.

Urallaan muun muassa AC Milania ja Barcelonaa edustanut Boateng tiedostaa, miltä tuntuu, kun lahjakas jalkapalloilija keskittyy ennemminkin kentän ulkopuolisiin asioihin ja jättää taitonsa käyttämättä.

Boateng avautui Bild am Sonntagin haastattelussa.

– Kaikki tämä raha on kiroutta. Jalkapallo on nykyään pelkkää bisnestä ja me pelaajat pelkkiä numeroita. Jos kasvosi ei sovi tähän bisnekseen, sinut korvataan jollain muulla. Jalkapallossa ei ole enää lojaalisuutta ja se on surullista, Boateng totesi.

– Jonkun pitäisi tehdä pelaajille kysely siitä, kuinka moni heistä on onnellisia mennessään harjoituksiin. Luonnollisesti jalkapallo on työ ammattilaisille, mutta tästä maksetaan niin hyvin, että se aiheuttaa stressiä. Paineet ovat valtavat.

Boatengia harmittaa, kun nuoret ja lahjakkaat pelaajat eivät käytä potentiaaliaan.

– Minulla oli aina ennen hauskaa. Suutun, kun näen pelaajia, jotka eivät näytä tai käytä taitojaan. Tiedän, miltä tuntuu heittää lahjakkuus roskiin. 19-vuotiaat pelaajat ajavat luksusautoilla, saavat palkkansa ja ovat onnellisia. Heillä on kaikki taidot, mutta eivät silti tee mitään, eivätkä osallistu lisäharjoituksiin. He pelaavat vain PlayStationilla ja lataavat kuvia Instagramiin.