Jalkapallon historia voisi näyttää hyvin erilaiselta, jos Manchester Cityn entisten seurapomojen välinen väärinymmärrys olisi edennyt pidemmälle.

Cityn entinen toimitusjohtaja Garry Cook kertoi The Athleticin haastattelussa, miten kielimuurista johtuneet vaikeudet saivat hänet ja toisen seurajohtajan, Paul Aldridgen, luulemaan, että he saivat käskyn hankkia Lionel Messi.

Cook kertoi, miten hän oli seurannut vierestä, kun Aldridge oli puhunut vuonna 2008 puhelimessa Cityn silloisen omistajan Thaksin Shinawatran avustajan Pairoj Piempongsantin kanssa.

– Pairoj kävi kuumana. Hänellä oli puhelin pöydällä ja hän puhui Paulin kanssa. Teidän on kuviteltava tämä tilanne. Paul sanoi hänelle Lontoon aksentillaan, että ”Pairoj, sinun on kerrottava minulle, mitä meidän on tehtävä. Tilanne on karkaamassa käsistä”. Pairoj makasi hierottavana ja hän huusi ”Kyllä, tilanne on todella sekainen (englanniksi messy)”.

– Me luulimme hänen sanovan, että ”meidän on saatava Messi”.

Väärinymmärryksen seurauksena Manchester City teki 80 miljoonan euron tarjouksen argentiinalaistähdestä.

– Paul sanoi minulle, että ”Tämä on hullua. En tiedä, mitä teemme täällä”. Minä vastasin, että ”Tehdään tarjous ja katsotaan mitä tapahtuu”. Seuraavana päivänä Dave Richards, Valioliigan puheenjohtaja, soitti minulle ja kysyi ”Garry, oletko tehnyt 70 miljoonan punnan tarjouksen Messistä? Oletko hullu?”

Cookin mukaan Barcelona otti tarjouksen tosissaan ja soitti sekä Citylle että Valioliigalle varmistaakseen, olivatko manchesterilaiset todella tehneet virallisen tarjouksen.

Kuten tiedetään, Messi jäi Barcelonaan, jossa hän on viettänyt koko uransa, mutta Manchester City käytti tuona kesänä 157 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin.