Kun Wilfried Bony siirtyi tammikuussa 2015 Manchester Cityyn 25 miljoonan punnan siirtosummalla, tuli hänestä siihen aikaan maailman kallein afrikkalainen jalkapalloilija. Bony oli tehnyt Swanseassa kalenterivuonna 2014 kaikkiaan 20 maalia, joten odotukset häntä kohtaan olivat suuret.

Manchester Cityssä Eredivisien entinen maalikuningas ei kuitenkaan onnistunut. 36 valioliigapelissä syntyi vain kuusi maalia, ja kun puikkoihin tarttui Pep Guardiola, ei norsunluurannikkolaiselle nähty enää käyttöä seurassa.

Viimeisten kolmen kauden aikana Bonya on nähty Stokessa, Swanseassa ja qatarilaisessa Al-Arabissa. Vuoden 2018 pilasi pitkälti polven ristisidevamma. Nyt hyökkääjä on tekemässä paluuta Euroopan suurin futismaihin – näillä näkymin Ranskan toiselle sarjatasolle.

[readmore from=Bony-Wilfried]

L’Équipe kertoo, että Bony on liittynyt maanantaina Ligue 2:ssa pelaavan Le Havren harjoitusvahvuuteen. Lähipäivinä selvinnee, saako tiistaina 31 vuotta täyttävä Bony Atlantin rannikolta uuden työpaikan.

Bony jäi keväällä Swanseassa ilman jatkosopimusta ja piti kuntoaan yllä alasarjaseura Newport Countyn kanssa. Le Havre puolestaan yritti kesällä turhaan sopimusta nimekkäiden Samir Nasrin ja Hatem Ben Arfan kanssa, mutta kenties Bonyn kohdalla tärppää.

Norsunluurannikon maajoukkueessa Bony on pelannut 56 ottelua. Näissä hän on tehnyt 16 maalia.