Menehtynyttä menestysvalmentajaa Ron Saundersia muistetaan sunnuntaina Valioliigassa

© Kuva: Juha Tamminen

Ron Saunders menehtyi lauantaina 87-vuotiaana. Aston Villa kertoi asiasta kotisivujensa tiedotteessa.

Saunders on Villan entinen menestysmanageri, joka johdatti seuran Englannin mestariksi silloisessa ykkösdivisioonassa (entinen pääsarja) kaudella 1980-81. Saundersin alaisuudessa seura voitti myös liigacupin kausina 1974-75 ja 1976-77. Yhteensä hän käskytti Villaa kahdeksan kauden ajan.

Valmennusurallaan Saunders luotsasi myös muita englantilaisseuroja: Yeovil Townia, Oxford Unitedia, Manchester Cityä, Birminghamia, West Bromwichia sekä Norwichia.

Aston Villan lisäksi Teemu Pukin edustama Norwich ilmoitti sunnuntaina pelaavansa päivän ottelunsa Sheffield Unitedia vastaan surunauhat käsivarsissa Saundersin muiston kunnioittamiseksi. Ennen ottelun alkamista stadion hiljentyy hetkeksi. Sama koskee myös Villan pyhän peliä, jossa seura isännöi Leicesteriä.

Molemmat ottelut alkavat klo 16 Suomen aikaa.

Saunders pelasi omalla pelaajaurallaan hyökkääjänä. Hän on brittiseura Portsmouthin historian kolmanneksi paras maalintekijä 162 osumalla.