Mestarien liigan vuosikymmenen maratontaulukko julki – TOP 10:ssä todellinen yllätysjoukkue

© Kuva: Getty Images

UEFA julkaisi viime viikolla kotisivuillaan Mestarien liigan 2010-luvun maratontaulukon. Kuten odottaa sopi, on paalupaikalla vuosikymmenen menestynein joukkue Real Madrid. Real Madrid voitti Mestarien liigan peräti neljä kertaa, jokaisessa pelaamassaan finaalissa. Myös neljä loppuottelupaikkaa oli vuosikymmenen paras saldo.

Kaikkiaan Real Madrid saavutti 11 kauden aikana 255 pistettä. Kausia on UEFA:n tilastoissa kaikkiaan 11, sillä mukaan on laskettu jälkimmäinen puolikas kaudelta 2009-2010 ja ensimmäinen meneillään olevalta kaudelta 2019-2020. Rankkarikisat lasketaan tilastoissa tasapeliksi.

Vuosikymmenen maratontaulukon kaksi seuraavaa olivat Realin tavoin mukana kaikilla 11 kaudella. Bayern München saalisti 244 pistettä ja Barcelona 243.

Muut kärkikymmenikön joukkueet eivät olleet kaikilla 11 kaudella mukana. Listan nelonen Juventus on kärkitriosta jo todella kaukana. Juventus saalisti kahdeksan kauden aikana 140 pistettä.

Seuraavina sijoilla 5-9 tulevat PSG, Manchester City, Atlético Madrid, Chelsea ja Manchester United. Kärkikymmenikön täydentää kuitenkin todellinen yllätysjoukkue Dinamo Zagreb. Vai olisiko joku arvannut Dinamon löytyvän kymmenen parhaan joukosta? Dinamo Zagreb saalisti yhdeksän kauden aikana 120 pistettä, jääden siten neljäntenä olevasta Juventuksesta vain 20 pistettä.

Maratontaulukon kymmenen kärkeä ja muita tilastoja voi tarkastella UEFA:n sivuilta täältä.