Huuhkajien ja Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki luuli jo lauantaina tehneensä 10. maalinsa tämän kauden Valioliigassa, kun hän pisti pallon Tottenhamin verkkoon, mutta hänen osumansa hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Pukin hylätystä maalista on käyty paljon keskustelua, koska ilman videotuomarin piirtämää viivaa paitsiota oli käytännössä mahdotonta nähdä.

Norwich johti ottelua kahdesti, mutta joutui tyytymään 2-2-tasapeliin. Pukki oli vahvasti mukana kotijoukkueen toisessa maalissa, joka meni lopulta kahden Tottenhamin pelaajan kautta sisään.

Huippujoukkuetta vastaan saatu piste lämmitti Pukkia, mutta voitto olisi kelvannut. Norwich on yhä taulukossa viimeisenä, nyt kuusi pistettä putoamisviivan alapuolella.

– Johdimme ottelua, joten olemme turhautuneita, kuin saimme vain pisteen, kommentoi Pukki Sky Sportsille.

– Olemme pelanneet viime aikoina varsin hyvin, mutta voittoa ei ole tullut. Oli tärkeää saada edes piste tänään, mutta nyt meidän täytyy keskittyä jo seuraavaan otteluun.

Norwichin manageri Daniel Farke teki pelin jälkeen selväksi, mitä mieltä hän oli Pukin hylätystä maalista.

– Katsokaa tämä viimeisin tilanne ilman [tuomarin piirtämää] viivaa kentällä ja kysykää sadalta ihmiseltä. He sanoisivat, että se ei ole paitsio. Pelaajani aloittaa juoksunsa jaardin Tottenhamin pelaajan takaa, sanoi Farke The Pink Unin mukaan.

– Minun aavistukseni on, että teknologiaa katsottaessa näkee viivan, jonka mukaan Teemu oli piirun verran paitsiossa. Haluaisin tietää, oliko viiva piirretty tismalleen samalla hetkellä, kun Mario Vrančić syötti pallon. Teemu on paitsiossa, kun se piirretään kivalla kynällä.

Harry Kane teki Tottenhamin 2-2-maalin rangaistuspotkusta. Kuva: Getty Images

– En voi vaikuttaa siihen, mutta tuntuu, että jokainen videotuomarin päätös menee meitä vastaan.

Norwichin kapteeni Grant Hanley mietti pelin jälkeen, miten videotuomarisysteemi on muuttanut jalkapallon luonnetta.

– Tuntuu oudolta, kun tekee kovaa töitä saadakseen pari maalia Spursin kaltaista joukkuetta vastaan ja sitten katsoo taululle ajatellen ”Voi ei, mikä on lopputulema!?”. Mutta tällaista se nykyään on.

– Siihen se on mennyt, niin asia on, eikä se tule muuttumaan. Joten pelaajana se on vain hyväksyttävä ja pysyttävä keskittyneenä peliin.

– Se on todellakin muuttanut pelaamista. Ennen pystyi topparina huokaisemaan helpotuksesta, kun näki avustavan tuomarin nostavan lippunsa, mutta nykyään on tärkeää pysyä hereillä.

– Kaikki muuttuu ja menee eteenpäin, ja pelaajien on sopeuduttava siihen.