UEFA on suorittanut tänään alkulohkoarvonnat alle 17- ja alle 19-vuotiaiden poikien EM-karsintoihin. Kyseessä on karsintojen ensimmäinen vaihe.

Suomen alle 17-vuotiaat pojat arvottiin samaan alkulohkoon Kazakstanin, Israelin ja Ruotsin kanssa. Karsintalohko pelataan Suomessa 24.-30. syyskuuta, 2020.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U17-poikien (2004) EM-karsinta pelataan Suomen, Kazakstanin, Israelin ja Ruotsin välillä Suomessa 24./27./30.9.2020. #Minihuuhkajat

Kaksi vuotta vanhempien Minihuuhkajien arpaonni oli todella kova. Vuonna 2002 syntyneiden ikäluokka sai alkulohkoonsa Färsaaret sekä lajin mahtimaat Belgian ja Espanjan. Karsintalohko pelataan marraskuussa 2020 Belgiassa.

Huuhkajat

@Huuhkajat
U19-poikien (2002) EM-karsintalohko kaudelle 2020/21 on arvottu. Lohkossa 13 pelaavat Suomi, Färsaaret, Belgia ja Espanja. Karsinta pelataan Belgiassa marraskuussa 2020. #Minihuuhkajat

Alle 17-vuotiaiden EM-kisat pelataan vuonna 2021 Kyproksella. Alkulohkoista toiseen lohkovaiheeseen pääsee kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta (lohkoja on yhteensä 13).

Alle 19-vuotiaissa toiseen lohkovaiheeseen selviytyy lohkojen kahden parhaan lisäksi vain paras lohkokolmonen (lohkoja niin ikään 13). Lopputurnaus pelataan kesällä 2021 Romaniassa.

Jo viime perjantaina arvottiin myös samanikäisten tyttöjen EM-karsintalohkot. Suomi oli tuolloin mukana kahdessa alkukarsinta-arvonnassa ja yhdessä jatkokarsinta-arvonnassa.

Suomen alle 19-vuotiaat tytöt (ikäluokka 2001) voittivat suvereenisti oman karsintalohkonsa viime syksynä ja oli arvonnassa ykköskorissa, koko rankingin toiseksi parhaana. Pikkuhelmarit kohtaa jatkokarsinnassa Venäjän, Itävallan ja Kroatian. Karsintaturnaus pelataan 8.-14.4. Kroatiassa. Vain lohkovoittaja selviytyy Georgiassa heinä-elokuussa pidettävään EM-lopputurnaukseen.

– Kukaan ei halunnut järjestää turnausta ja arvalla Kroatia sen sitten sai. Se oli sinällään hyvä, kun muut ovat enemmän ns. talvimaita ja turnaus pelataan jo huhtikuun alussa, Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen totesi Palloliiton kotisivuilla.

– Hyvä lohko, hyvä arvonta, tosi tasainen lohko. Ykköskorin paikasta oli selvästi nyt hyötyä, sillä isot maat eivät tulleet samaan lohkoon ja vältettiin myös kovimmat vaihtoehdot kakkoskorista. Täytyy olla tyytyväinen – tämä on Arttu Pitkäkankaalle ja hänen joukkueelleen hieno tilaisuus lähteä taistelemaan lopputurnauspaikasta.

Myös nuorempien ikäluokkien arvonnoissa Suomi oli ykköskorissa. U19-tytöt (ikäluokka 2002) arvottiin samaan lohkoon Islannin, Bulgarian ja Georgian kanssa. Lohko pelataan syyskuussa 2020 Bulgariassa.

U17-tytöt (ikäluokka 2004) pelaa puolestaan samassa alkulohkossa Unkari, Turkin ja Israelin kanssa. Lohko pelataan lokakuussa 2020 Turkissa.

Tiistaina arvotaan vielä jatkokarsintalohkot poikien U19- ja U17-EM-karsintoihin. Suomi on molemmissa arvonnoissa mukana läpäistyään alkukarsintavaiheen.