Pääsarjasta pudonnut Tromsø karsii henkilöstöään – luottamuslauseen saanut Simo Valakari otti kantaa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaisvalmentaja Simo Valakari on saanut seuranta Tromsø IL:n johdolta keskiviikkona luottamuslauseen. Tromsø putosi kauden 2019 päätteeksi Eliteserienistä, mutta valmistautuu uuteen kauteen 46-vuotiaan Valakarin johdolla. Valakarin sopimus ulottuu kauden 2022 loppuun.

Seurajohdon sisäinen arviointiprosessi on kuitenkin johtanut siihen, että organisaatiota aiotaa muuten keventää. Merkittävin asia henkilöstön leikkauksessa on, että urheilujohtajan toimi lakkautetaan.

– Simo Valakari jatkaa päävalmentajana, mutta hallinto tekee seuran sisäisiä uudelleenjärjestelyjä, Tromsø IL:n kotisivuilla kirjoitetaan.

Tromsø IL ilmoittaa tavoitteekseen nousta heti ensi kauden päätteeksi takaisin Eliteserieniin kaudelle 2021. Tähän pyritään siis näillä näkymin ilman urheilujohtajana toiminutta Svein-Morten Johansenia. Ainakaan samassa tehtävä Johansen ei siis jatka.

Simo Valakari osoitti tukensa Johansenille ja vihjaisi olevansa tyytymätön ratkaisuun. Näin suomalaisvalmentaja kommentoi uutista iTromsølle lähettämässään tekstiviestissä.

– Kommentti TIL:n tilanteesta, Valakarin viesti alkoi.

– Yksi asia on varma… TIL seurana olisi ollut vahvempi Svein Mortenin kanssa. Hän ajattelee pitkäjänteisesti, hän on kokenut ja hän on johtanut seuraa ja sen akatemiaa tiedoillaan ja kokonaisvaltaisesti.

– Olen jutellut tänään, kuten joka päivä, SM:n (Svein Morten Johansenin) kanssa, ja hän on erittäin vahva, tyyni ja ajattelee TIL:n parasta kuten aina. Meillä tulee olemaan erittäin luja yhteys nyt ja tulevaisuudessa. Ystävällisin terveisin, Simo Valakari.

Simo Valakari saa Norjan kakkostasolla myös seuraa toisesta maineikkaasta suomalaisvalmentajasta, sillä Mika Lehkosuo solmi keskiviikkona kaksivuotisen sopimuksen saman sarjan Kongsvinger IL:n kanssa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!