Paikkaa kisakoneesta tavoitteleva Huuhkajien hyökkääjä iski avausmaalinsa Hollannissa: ”Kovasti on tehty töitä sen eteen”

© Kuva: Juha Tamminen

Hollannin Eredivisien Fortuna Sittardia edustava Huuhkajien hyökkääjä Rasmus Karjalainen iski lauantaina ensimmäisen maalinsa Hollannin pääsarjassa, kun joukkue kaatoi kotiottelussaan Groningenin lukemin 1-0.

Karjalainen pääsi kentälle ottelun 71. minuutilla, ja iski ottelun ainoaksi jääneen maalin seitsemän minuuttia myöhemmin.

– Saatin hyvä vastahyökkäys. Mark Diemers pääsi laukomaan, maalivahti sylki laukauksen eteensä, ja pääsin laittamaan pallon reboundista maaliin. Tuntui kyllä todella hyvältä, kovasti on tehty töitä sen eteen, Karjalainen kertoi SuomiFutis-sivustolle viitaten ensimmäiseen maaliinsa Hollannin pääsarjassa.

– Kovasti olen uskonut, että se eka maali vielä sieltä tulee. Palkinto tuli hienoon paikkaan, suomalaishyökkääjä jatkoi.

Karjalainen on pelannut nyt 12 ottelua uuden seuransa paidassa. Hän siirtyi Hollantiin viime kesänä Kuopion Palloseurasta. Kuopiolaisten väreissä hyökkääjä iski 23 maalia pelaamissaan 56:ssa ottelussa.

Fortuna Sittard nousi Eredivisiehen viime kauden päätteeksi. Nousijajoukkueen alkukausi oli hankala, mutta nyt se on pystynyt voittamaan neljä perättäistä kotiotteluaan. Joukkue on noussut putoamisviivan yläpuolelle hyvillä otteillaan, ja on sarjataulukossa tällä hetkellä sijalla 13.

– Alkukaudesta emme oikein saaneet pisteitä. Itselläni, niin kuin varmasti monella muullakin, otti aikaa sopeutua tähän sarjaan, esimerkiksi tempoon. Viimeiset pari kuukautta olemme pelanneet hyvin ja nousseet putoamisviivan yläpuolelle, Karjalainen sanoi.

Samaan aikaan, kun Karjalainen valmistautui omaan otteluunsa, selvisi Huuhkajien alkulohko ensi kesän EM-kisoihin. Hyökkääjää ei hirveästi jännittänyt arvonnan tulos. Miehen tavoite on luonnollisesti lunastaa paikka kisakoneessa.

– Ei siinä meillä (Huuhkajat) hirveästi arvottavaa ollut. Kova lohko, mutta pääsemme pelaamaan lähellä Suomea. Eiköhän saada ainakin hyvät kannustusjoukot mukaan. Puoli vuotta aikaa kisoihin, ja jokainen haluaa mukaan. Varmasti kaikki pyrkii lyömään parhaat näytöt tiskiin, Karjalainen päätti.

Oulusta lähtöisin oleva Karjalainen on pelannut tähän mennessä kuusi maaottelua, joissa on syntynyt yksi maali.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.