RoPS:lta iso yllätyshankinta, ongelmapelaaja palaa napapiirille – ”Tämä ei ollut meiltä mikään hätiköity juttu”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Wato Kuatélle, joka edusti seuraa jo kaudella 2018.

Kamerunilais-portugalilainen Kuaté, 24, pelasi viime vuonna RoPS:ssa 17 Veikkausliigan ottelua, mutta hänen sopimuksensa purettiin seuran aloitteesta. Rovaniemeläisten silloinen päävalmentaja Toni Koskela (nyk. HJK) perusteli ratkaisua pelaajan kurittomuudella.

– Omassa mielessään hän kasvoi muuta joukkuetta suuremmaksi, kommentoi Koskela viime vuonna RoPS:n tiedotteessa.

RoPS oli kuitenkin valmis ottamaan Kuatén takaisin.

– Olemme pyörittäneet tätä siirtoa parin kuukauden ajan monelta eri kantilta. Tämä ei ollut meiltä mikään hätiköity juttu, kommentoi RoPS:n uusi päävalmentaja Vesa Tauriainen seuran tiedotteessa.

– Olemme keskustelleet asiasta myös muiden pelaajien kanssa, eikä heillä ollut mitään siirtoa vastaan. Tämä oli meidän kaikkien yhteinen tahto.

– Saamme Watossa särmää sekä temperamenttia, mutta samalla olemme molemmat yhtä mieltä siitä, missä hänen kehityskohteensa ovat.

– Tahto on kaikilla, että saisimme kehitystä eteenpäin hänenkin kohdallaan, ja saisimme koulittua hänestä oikeasti huippupelaajan.

Kuatén mukaan hänellä jäi viime kerralla Rovaniemellä ”työ kesken”.

– Sanoin agentillenikin, että jos joskus palaan Suomeen, palaan ainoastaan Rovaniemelle.

– Olen jutellut Vesan kanssa paljon ja pidän hänestä. Tiedän, että minulla on vielä paljon annettavaa niin joukkueelle kuin kannattajille.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.