Suomalaisvahti Niki Mäenpään joukkuekaveri Benik Afobea on kohdannut traaginen perhetapahtuma. Afoben perheen kaksivuotias tytär Amora menehtyi viime perjantaina.

26-vuotias Afobe pelaa tällä kaudella lainalla Bristol Citystä Stoken sopimuspelaajana. Hän julkaisi asiasta tiedotteen sunnuntaina.

– Amora vietiin sairaalaan hoidettavaksi, kun hän sai yllättäen vakavan tulehduksen, tiedotteessa kerrottiin.

– Valitettavasti hän kärsi sitten lukuisia vakavia komplikaatioita. Vaikka lääkärit tekivätkin aivan kaiken voitavansa, Amora nukkui rauhallisesti pois, perheensä rakkaus rinnallaan.

– Koko perhe on täysin murun murtama ja sydän särkyneinä. Haluaisin pyytää, että yksityisyyttämme kunnioitetaan tänä uskomattoman vaikeana aikana.

Bristol City omisti lauantaisen 5-2 -voittonsa Huddersfieldista Afobelle. Afobe ei enää tämän kauden aikana pelaa, sillä hän koki vakavan polvivamman harjoituksissa syyskuussa, tehtyään alkukauden aikana viidessä ottelussa kolme maalia.

Afobe on Arsenalin juniorikoulun kasvatti, joka on pelannut Valioliigaa kolmella kaudella Bournemouthissa. Stokeen hän siirtyi Wolverhamptonista kesällä 2018. Afobe edusti juniorimaajoukkuetasolla Englantia, mutta vaihtoi aikuisten tasolla Kongon Demokraattisen Tasavallan maajoukkuepaitaan.

Useat seurajoukkueet ovat osoittaneet Afobelle tukensa vaikeiden aikojen keskellä, Afoben omat entiset ja nykyiset seurat etunenässä. Myötätuntoa on tullut myös lukuisilta valioliigapelaajilta.

– Benik, veljeni, sanani eivät koskaan merkitse tarpeeksi kertoakseni, kuinka syvästi pahoillani olen menetyksestäsi. Tiedän, etteivät sanat paranna kipua sydämissänne juuri nyt, mutta tiedäthän, että olen aina sinun, Loisin ja perheesi tukena, Afoben entinen joukkuetoveri Jack Wilshere kirjoitti.

– Amoran tarttuva hymy tulee elämään sydämissämme ikuisesti. Rakastan sinua, ystäväni. Pysy vahvana.

Myös Englannin maajoukkuepelaaja, Leicesterin James Maddison omisti Afobelle kauniita sanoja. Hänellä oli myös viesti paidassaan tälle, esiteltäväksi sunnuntaisen Leicester-Everton -pelin yhteydessä.

– Benik Afobe, mitkään sanat tai viestit paidassani eivät riitä, mutta haluan sinun tietävän, että minä, Leicester City ja jalkapallomaailma olemme sinun ja perheesi tukena. Pysy lujana tänä musertavana aikana, veli, Maddison twiittasi.

James Maddison

@Madders10
Benik Afobe, no words or messages on my shirt will ever be enough but just want you to know Me, Leicester city and the footballing world are here for you and your family. Stay strong at this heartbreaking time brother.

Lähde: BBC