Mestaruus on epäilemättä kaikille siihen osallisena olleille aina tunteikas hetki. Harvemmin nähdään kuitenkaan niin voimakasta tunteenpurkausta kuin nähtiin meksikolaisen Monterreyn valmentaja Antonio Mohamedilta, kun seuran mestaruus varmistui maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Monterreyn seurahistorian viides mestaruus – ja ensimmäinen yhdeksään vuoteen – varmistui, kun joukkue kukisti toisessa loppuottelussa pääkaupunki México Citystä tulevan Club Américan vieraissa rankkarikisan jälkeen. Kun ratkaiseva pilkku oli ammuttu, puhkesi ”Turco” Mohamed vuolaaseen itkuun.

PiedsCarrés

@PiedsCarres
L'entraîneur argentin Antonio Mohamed avait promis à son fils Faryd, tragiquement décédé dans un accident en 2006, qu'il retournerait à Monterrey, son club préféré, pour y gagner un trophée.

Hier, il a tenu sa promesse remportant le championnat mexicain avant de fondre en larmes

49-vuotiaan argentiinalaisvalmentajan tunteenpurkausta selittää 13,5 vuoden takainen perhetragedia. Antonio Mohamed oli poikansa Farydin ja muiden sukulaistensa kanssa samassa autossa, kun seurue joutui auto-onnettomuuteen Saksassa kesällä 2006. Ryhmä oli matkustanut Saksaan MM-kisoja seuraamaan. Antonio Mohamed oli vaarassa menettää jalkansa, mutta selvisi lopulta pelkällä murtumalla. 9-vuotias Faryd-poika ei ollut yhtä onnekas, sillä hän menehtyi kolme päivää kolarin jälkeen.

Kun Monterreyn ”Raidalliset” (Rayados) kruunattiin Estadio Aztecalla mestariksi, täytti Antonio Mohamed pojalleen tekemänsä lupauksen. Isä oli luvannut pojalleen voittavansa Monterreyn kanssa mestaruuden, ja onnistui siinä nyt kolmannella yrittämällä. Antonio Mohamed pelasi Monterreyssa vuosina 1998-2000, Faryd-pojan ollessa taaperoikäinen.

– Poikani Faryd syntyi Meksikossa ja oli joukkueen uskollinen fani. Kaikissa kuvissa, joita minulla on hänestä, hän astelee Monterreyn maskotin kanssa kentälle. Minulla on Monterreysta todella suuria muistoja, Antonio Mohamed totesi finaaliottelun alla haastattelussa Mediotiempon mukaan.

Mohamed oli voittanut Meksikon liigan jo Tijuanan ja Américan luotsina, mutta Monterreyn peräsimessä vasta kolmas kerta toden sanoi. Hän valmensi Monterreyta vuosina 2015-2018, mutta tuolloin pojalle annettu lupaus sai vielä odottaa, sillä Monterrey hävisi noina vuosina loppuotteluissa sekä Pachucalle että Tigresille.

Lokakuussa Mohamed palasi Monterreyn valmentajaksi toistamiseen, ja sai nopeasti kokea hienoja hetkiä. Joulun alla Monterrey sijoittui kolmanneksi seurajoukkueiden MM-kilpailuissa Qatarissa, ja Meksikon liigassa oli luvassa vielä komeampi saavutus. Joukkue lähti kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin juuri runkosarjan kahdeksannelta sijalta, mutta raivasi tiensä aina mestariksi asti. Luonnollisesti mestaruus omistettiin Antonio Mohamedin pojalle.

[readmore from=Meksikon-liiga]

Antonio Mohamedin edesmennyt poika on isänsä seurana kaikissa otteluissa, sillä isällä on tapana asetella rukousnauha aina vierelleen vaihtopenkille poikansa muistoksi. Ensimmäisen kahdesta pojalleen antamasta lupauksesta Mohamed täytti jo vuonna 2007, kun hän nosti ammattilaisuransa ensimmäisen seuran, argentiinalaisen CA Hurácanin Argentiinan pääsarjaan, vuosi onnettomuuden jälkeen.

Finaalin hävinnyt Club América ei ollut hyvä häviäjä, sillä joukkue poistui kentältä jo ennen Monterreyn mestaruusseremonian alkua.

Juttua muokattu 31.12. kello 7.45. Yksi vuosiluku 2007 oli lipsahtanut vuodeksi 1997.