Ukrainan pääsarjan jumbofinaalissa nähtiin sunnuntaina mielenkiintoinen suomalaisdebyytti. 20-vuotias Abukar Mohamed pelasi toisen puoliajan Karpaty Lvivin paidassa, kun joukkue vieraili Vorskla Poltavan kotiareenalla.

Vorskla voitti ottelun 2-1 ja ohitti Karpatyn sarjataulukossa, karaten samalla kolmen pisteen etumatkalle. Somaliassa syntynyt keskikenttäpelaaja Mohamed sai tilastoihinsa yhden varoituksen. Kaikki maalit syntyivät jo ensimmäisellä puoliajalla.

Mohamed pelasi Pikkuhuuhkajissa viimeksi kesäkuun harjoitusotteluissa. Syyskuun voitokaassa EM-karsinta-avauksessa Ukrainaa vastaan hän oli Suomen vaihtopenkillä, mutta sen jälkeen ei ole Juha Maliselta kutsua U21:een tullut muuta kuin varamiesten listalle.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Mohamed pelasi kaikkiaan 17 ottelua. Kesän 2018 EM-kotikisoissa Mohamed pelasi jokaisen ottelun Suomen avauksessa, ja kahdessa pelissä täydet minuutit. Mohamed myös syötti toisen Minihuuhkajien kisoissa tekemistä kahdesta maalista.

[readmore from=Mohamed-Abukar]

186-senttinen Mohamed on tamperelaisen TPV:n kasvatti. Hän siirtyi Turun Palloseuran riveistä Lazion organisaatioon tammikuussa 2017. Täksi kaudeksi Lazio lainasi Mohamedin Ukrainan pääsarjaseura Karpaty Lviviin.

Sunnuntain ottelu oli Mohamedin ensimmäinen miesten pääsarjatasolla. Laziossa hän oli pariin otteeseen vaihtopenkillä Serie A:ssa.

Suomalaispelaajia ei ole Ukrainassa juurikaan nähty. Roman Eremenko pelasi Kiovan Dynamossa vuosina 2009-2011, ja teki juuri siellä kansainvälisen läpimurtonsa.