Italiassa Serie A:n uusi rasismin vastainen kampanja on herättänyt paheksuntaa, kertoo BBC verkkosivuillaan. Kampanjajulisteissa näkyy kolme apinaa, joiden kasvot on maalattu.

– Taide voi olla tehokasta, mutta olemme vahvasti eri mieltä apinoiden käyttämisestä kuvissa, kun taistellaan rasismia vastaan, Milan kommentoi tiedotteessaan.

– Ymmärrämme, että liiga haluaa torjua rasismin, mutta emme usko tämän olevan oikea tapa, tiedotti puolestaan Roma.

AC Milan

@acmilan
Art can be powerful, but we strongly disagree with the use of monkeys as images in the fight against racism and were surprised by the total lack of consultation. @SerieA_EN

Taiteilija Simone Fugazzotto päätti käyttää kuvissa apinoita, koska se on metafora ihmisistä. Hän kertoo maalanneensa yhden länsimaalaisen apinan, yhden aasialaisen apinan ja yhden mustan apinan.

– Olen maalannut apinoita viiden tai kuuden vuoden ajan, joten ajattelin tehdä tämän työn opettamaan sitä, että olemme kaikki apinoita.

– Apinasta tulee kipinä, joka opettaa, ettei eroja ole. Ei ole ihmistä tai apinaa, olemme kaikki samanlaisia. Jos jotakin, olemme kaikki apinoita.

Rasiminvastainen järjestö Fare ilmoittaa olevansa ”sanaton” Serie A:n kampanjasta. Sen mukaan kampanja vaikuttaa ”sairaalta vitsiltä”. Myös Kick It Out -järjestö pitää sitä täysin sopimattomana.

Serie A:n toimitusjohtaja Luigi de Siervo vannoo liigan kuitenkin olevan ”voimakkaasti ja konkreettisesti” sitoutunut taisteluun kaikenlaisia ennakkoluuloja vastaan.