Veikkausliigan teräsmies lopettaa uransa

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden pitkäaikainen kapteeni ja puolustaja Mikko Hauhia lopettaa pelaajauransa.

Hauhia, 35, pelasi yhtäjaksoisesti FC Lahdessa kausina 2003-2007 ja 2011-2019 ja edusti urallaan myös Helsingin Jalkapalloklubia ja tanskalaista Akademisk Boldklubia. Hänelle kertyi Veikkausliigassa 416 ottelua, joista 393 oli Lahden paidassa.

Kaksi Suomen mestaruutta HJK:ssa voittanut Hauhia pelasi Veikkausliigassa 185 peräkkäistä sarjaottelua alusta loppuun, kunnes putki katkesi kesäkuussa. Peräkkäisiä otteluja hänelle tuli kaikkiaan 202 kappaletta.

– Aika monta vuotta on takana ja mahtavia hetkiä ja suuria tunteita päässyt kokemaan hienojen ihmisten kanssa. Yksittäisistä jutuista ensimmäisinä mieleen nousevat tietysti liiganousu, mestaruudet, pronssi ja Santeri Hostikan europaikan varmistanut maali. Ennen kaikkea olen saanut työskennellä hienojen ihmisten kanssa, Hauhia kommentoi FC Lahden tiedotteessa.

– Lopettamispäätökseen johti monta asiaa. Mielestäni on hyvä hetki siirtyä sivuun, kun pelaamisesta vielä nauttii täysillä. Vaikka vielä olisi ollut motivaatiota pelata, niin nyt on elämässä uusien asioiden aika ja hyppy täysillä työelämään. Minulla on sillä saralla uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja suuri motivaatio kehittyä niissä asioissa tulevaisuudessa,

– Olen opiskellut ja tehnyt töitä kymmenen vuotta pelaamisen ohella. Se on sisältänyt paljon reissaamista ja elämä on ollut ajoittain aika hektistä. Siinä on pakostakin laiminlyönyt läheisiä ja ystäviä. Nyt voin varmasti keskittyä aikaisempaa enemmän myös heihin ja antaa heille aikaa.

– Jalkapallo on antanut minulle paljon ja lahtelaisyleisö on ollut osa matkaani. En voi kuin suuresti kiittää. Iso kiitos myös pelikavereille, valmentajille, seuran taustoille, seuraihmisille ja perheelle ja ystäville, kaikille, jotka ovat olleet mukana tällä hienolla matkalla. Olen iloinen, että sain pelata näin pitkään ja terveenä. Kivaa on ollut, toivottavasti myös muillakin. Nyt on aika siirtyä uusien mielenkiintoisten juttujen ja haasteiden pariin.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!