Mestarien liigassa viime keväänä sensaatiomaisesti neljän parhaan joukkoon yltänyt Ajax putosi tämän kauden kilpailusta jo lohkovaiheessa.

Amsterdamin suurseura lähti tiistain otteluun espanjalaista Valenciaa vastaan H-lohkon kärkipaikalta kahden pisteen johdossa, mutta hollantilaisten kannalta kaikki meni pieleen.

Ajax piti palloa ja loi runsaasti enemmän tekopaikkoja, mutta sen laukauksista vain kaksi suuntautui maalia kohti.

Valencia voitti ottelun 1-0 Rodrigo Morenon 24. minuutin osumalla. Kotijoukkueen paitsioansa petti pahasti, kun Joël Veltman ei seurannut muuta linjaa. Rodrigo sai pallon maalin edustalla ja tykitti pelivälineen sisään.

Toisella jaksolla tunteet kiehuivat kummassakin leirissä, ja keltaisia kortteja nähtiin yhteensä seitsemän kappaletta. Valencian toppari Gabriel Paulista lensi vielä kolmannella lisäminuutilla suoralla punaisella suihkuun, koska hän tönäisi Dušan Tadićia ja tuuppasi Ajax-kapteenia päällään.

Ajax olisi selvinnyt omasta tappiostaan huolimatta jatkoon, jos lohkon toinen ottelu olisi päättynyt sen kannalta suosiollisemmin, mutta ranskalaiselta Lilleltä ei apua herunut.

Lillen paikka lohkojumbona oli varma jo ennen tiistain ottelua Chelseaa vastaan, ja ranskalaisseura jätti monet avainpelaajansa penkille. Chelsea otti kotonaan 2-1-voiton ja eteni Valencian kanssa jatkoon. Ajaxin europelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigassa.

Tiistaina jatkopaikkansa varmistivat myös Liverpool, Napoli, Borussia Dortmund ja Lyon. Aiemmin jatkoon olivat selviytyneet jo Barcelona, Bayern München, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid ja Tottenham.

Keskiviikkona pudotuspeleihin on jaossa enää kaksi paikkaa.