Puolustaja Ville Jalasto saa pukukoppiin taas tutun miehen, kun norjalainen Kongsvinger IL palkkasi keskiviikkona uudeksi päävalmentajakseen tammikuussa 50 vuotta täyttävän Mika Lehkosuon. Jalasto ja Lehkosuo ovat tehneet yhteistyötä aiemmin jo kahdeksan kauden aikana, miesten aiemmissa seuroissa Hongassa ja HJK:ssa.

Kukapa siis olisikaan ollut parempi mies antamaan arvioita Lehkosuosta Kongsvingerin kotisivuilla kuin Jalasto? Suomalaispuolustaja on luonnollisesti iloinen maanmiehen päätymisestä KIL:n ruoriin.

– Minulla on luottoa Mikaan. Hän tuntee jalkapallon hyvin ja hänellä on kokemusta korkealta tasolta sekä pelaajana että valmentajana. Hän kyllä tietää, mikä on homman nimi, 33-vuotias Jalasto kehuu.

– KIL sai nyt erittäin sitoutuneen valmentajan. Hän on hyvin yksityiskohtainen ja haluaa tietysti kaiken natsaavan kentällä, jotta pelaajat pelaisivat mahdollisimman hyvin.

– Tiedän, että Mika haluaa palloa pidettävän mahdollisimman paljon. Hän suhtautuu hyökkäyspeliin intohimoisesti ja haluaa, että hallitsemme otteluita.

Jalasto on pelannut Norjan pääsarjassa kuusi kautta ja toisella sarjatasolla kaksi, joista viime kauden Kongsvingerissä. Sinne hän siirtyi kauden 2018 jälkeen HJK:sta. Konkaripuolustaja arvelee Lehkosuon sopivan joukkueen olemassaolevaan pelitapaan hyvin.

– En usko, että näemme jalkapalloilullisesti mitään vallankumousta. Luulen, että Mika sopii hyvin nykyiselle pelaajaryhmälle ja siihen, miten haluamme pelata.

– Mika on taitava nuorten pelaajien kanssa. Hän tietää, kuinka kannustaa ja kehittää heitä. Se sopii KIL:ään hyvin.

[readmore from=Lehkosuo-Mika]

– Itse olen totta kai iloinen Lehkosuon tulosta. Tunnen Mikan hyvin, ja hän tuntee minut hyvin. Hän tietää jo hyvin, mitä saa minulta kentällä. Saa nähdä, onko siitä minulle etua vai ei, Jalasto heittää.

Lehkosuon omia ajatuksia uudesta pestistään voi katsoa seuran kotisivuilla julkaistusta englanninkielisestä haastattelusta täältä.