AC Milan eteni tiistaina Italian Cupissa, eli Coppa Italiassa, neljän parhaan joukkoon kaatamalla Torinon puolivälieräpelissä jatkoajan jälkeen 4-2.

#SFT #MilanTorino

Milan siirtyi johtoon 12. minuutilla, kun Ante Rebić keskitti hyvän nousun päätteeksi pallon maata pitkin Giacomo Bonaventuralle, jonka tarvitsi enää siirtää pallo tyhjään verkkoon. 1-0.

Isäntien johto kesti noin parikymmentä minuuttia. Torino tuli 34. minuutilla tasoihin ensimmäisen jakson ainoalla laukauksellaan. Simone Verdi nosti pallon hienosti toppari Gleison Bremerille, joka oli noussut päättämään hyökkäystä. Täpärästi paitsion välttänyt brasilialaispuolustaja näytti jäävän aikailemaan ratkaisunsa kanssa, mutta ujutti lopulta pallon maalivahti Gianluigi Donnarumman kainalon alta sisään. 1-1.

Avausmaalin syöttänyt Rebić toimitti pallon verkkoon hieman ennen taukovihellystä, mutta osuma hylättiin, koska peliväline osui ennen hänen laukaustaan Krzysztof Piątekin käteen.

Toisella puoliajalla Torinon maalia saatiin odotella 71. minuutille asti. Osuma syntyi, kun vierasjoukkue pelasi vapaapotkun keskikentällä lyhyenä. Lopulta Ola Aina keskitti pallon vasemmalta laidalta Bremerille ja brassitoppari iski puskien jo illan toisen maalinsa. 1-2.

Torino vaikutti jo olevan matkalla jatkoon, mutta Milan tuli tasoihin lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Samuel Castillejo pudotti pallon takaviistoon rangaistusalueen rajalle Hakan Çalhanoğlulle, joka tykitti pelivälineen Torinon puolustuksen kautta verkkoon. 2-2.

Vain hetkeä myöhemmin Zlatan Ibrahimovićilla oli mahdollisuus ratkaista peli laittamalla pallo pussiin parista metristä, mutta ruotsalaistähti ei onnistunut viimeistelemään pomppivasta syötöstä.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - Milan have played at least an extra time in all their last three Coppa Italia seasons. Extension. #MilanTorino

Voittajaa ei saatu selville varsinaisella peliajalla, joten vuorossa oli jatkoaika. Ensimmäisen vartin aikana ei maaleja nähty, mutta toista puoliskoa ei ehditty pelata edes minuuttia, kunnes Milan siirtyi toista kertaa ottelussa johtoon.

Franck Kessie tarjoili pallon vasempaan laitaan Çalhanoğlulle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi. Loistavan ottelun pelannut Torino-vahti Salvatore Sirigu sai näppinsä vedon tielle, mutta pallo jatkoi silti matkaansa maaliin. 3-2.

Varsinaisella peliajalla huippupaikkansa tuhrinut Ibrahimović sai uuden mahdollisuuden 108. minuutilla, eikä hän enää erehtynyt. Ruotsalaiskärki sai pallon Rafael Leãolta ja laukoi sen suoraan syötöstä oikeaan ylänurkkaan. 4-2.

AC Milan kohtaa Italian Cupin välierävaiheessa Juventuksen, joka voitti omassa puolivälieräpelissään AS Roman 3-1. Milanin ja Juventuksen lisäksi neljän parhaan joukkoon on selvinnyt myös Napoli, joka kaatoi Lazion 1-0. Viimeinen välieräpaikka jaetaan keskiviikkona Internazionalen ja Fiorentinan kohtaamisessa.

Välierävaihe pelataan kaksiosaisena (12. helmikuuta ja 4. maaliskuuta). Kilpailun loppuottelu pelataan 13. toukokuuta Stadio Olimpicolla Roomassa.