Ballon d’Or-voittaja kärsi ristisidevamman – ”Paras on vielä edessäpäin”

© Kuva: Getty Images

Neljästi peräkkäin naisten Mestarien liigan voittaneella Olympique Lyonnais’lla oli tiistaina huonoja uutisia kerrottavanaan. Lyonin tähtipelaaja, norjalainen Ada Hegerberg loukkasi viikonlopun harjoituksissa oikean polvensa eturistisiteitä ja joutuu polvileikkaukseen. Mitä todennäköisimmin se merkitsee sitä, ettei Hegerberg enää tällä kaudella pelaa.

– Niin se on. Eturistisiteeni repesi tänä viikonloppuna. Tämä on minulle takaisku, mutta aion raataa tämän läpi koko sydämelläni ja kaikella energiallani. Paras on vielä edessäpäin. Näette minut pian, 24-vuotias Hegerberg kirjoitti.

Hegerberg sai välittömästi tuenosoituksia Lyonin joukkueen muilta tähtipelaajilta sekä seuran miesjoukkueen kapteenilta Memphis Depaylta, jonka kausi päättyi joulukuussa vastaavaan vammaan.

Ada Hegerberg voitti joulukuussa 2018 maailmanhistorian ensimmäisen naispelaajalle ojennetun Ballon d’Orin, joka annetaan kuluneen vuoden parhaalle jalkapalloilijalle. Viime vuoden äänestyksessä hän sijoittui neljänneksi.

Norjan maajoukkueessa Hegerbergiä ei ole viime vuosina nähty, sillä hän vetäytyi maajoukkueesta kesällä 2017 protestina naisten ja miesten jalkapalloilun epätasa-arvoiselle kohtelulle. Hegerberg on kuitenkin jatkanut loistamistaan seurajoukkuetasolla, ja viime lokakuussa hänestä tuli naisten Mestarien liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Lyon tavoittelee tänä keväänä jo viidettä perättäistä Mestarien liigan voittoon. Puolivälierissä se kohtaa Bayern Münchenin. Ranskan Ligue 1:ta Lyon johtaa 14 kierroksen jälkeen kolmen pisteen erolla toisena olevaan Paris Saint-Germainiin.