Englantilaisen Fulhamin suomalaishyökkääjä Terry Ablade on valittu tämän vuoden Sparkasse & VGH Cupin parhaaksi pelaajaksi.

Fulhamin alle 19-vuotiaiden joukkue ylsi Saksassa pelatussa turnauksessa toiseksi, häviten 11 pelaamasta ottelustaan vain yhden, finaalin Mainzia vastaan lukemin 1-3. Turnaus pelattiin viime viikon torstain ja sunnuntain välillä sisähallissa tekonurmikentällä, joka oli pituudeltaan 40 ja leveydeltään 20 metriä.

Ablade, 18, teki turnauksessa yhdeksän maalia ja sai Fulhamin tiedotteen mukaan kiitosta myös väsymättömästä puolustamisestaan. Eilen, keskiviikkona, Ablade pelasi täydet minuutit, kun Fulhamin alle 18-vuotiaiden joukkue voitti Sheffield Unitedin 2-1 nuorten FA Cupissa ja eteni siten kilpailun viidennelle kierrokselle, jossa se kohtaa Manchester Cityn.

Hän siirtyi Fulhamin organisaatioon keväällä 2018 FC Jazzista. Viime kesänä Ablade solmi lontoolaisseuran kanssa kahden vuoden ammattilaissopimuksen. Fulhamin edustusjoukkue pelaa tällä kaudella Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruussarjassa.

Fulham Football Club

@FulhamFC
We recorded our best ever finish in the Sparkasse & VGH Cup.

Terry Ablade was in scintillating form netting 9⃣ goals to earn him the Player of the Tournament. 💫

#FFCU19

Robert Wood

@robertW1948
@1966MJG @WhiteNoise1879
Fulham U19s Come home with the Runner Up's Trophy plus Terry Ablade's goalscorer trophy (and a coffee machine) and a few what could of been thoughts. I hope a lot of fans have seen what they have done against all the odds